• Αναζήτηση
 • Εξηγήσεις για τις επιθέσεις των «παιδιών» του Στεφανάκου ζητά η ΕΣΗΕΑ

  Η ΕΣΗΕΑ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα να διεξάγει έρευνα για τις επιθέσεις που δέχθηκαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη διεξαγωγή έρευνας για τις επιθέσεις που δέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτοειδησεογράφοι που κάλυπταν τις εξελίξεις ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

  Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ ζητά να προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας στην εξέταση των καταγγελιών που έκαναν δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι βρέθηκαν στο Χαϊδάρι για το θέμα της εν ψυχρώ δολοφονίας του «νονού της νύχτας».

  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στην Ένωση, δέχθηκαν λυσσώδη επίθεση από άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές.

  «Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό, ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρει η ανακοίνωση» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία συμπληρώνει ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν».

  «Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk