Κορκίδης: Πολλά υποσχόμενο εγχείρημα το Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής

Χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «πολλά υποσχόμενο εγχείρημα

Χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, τόσο για το ίδιο το Ίδρυμα, όσο και για την σύνδεση του τρίπτυχου σπουδών, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική», ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε τα σημαντικά αποτελέσματα για τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο του Πειραιά, αλλά και στην εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, από τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ δήλωσε:

«Το νέο ίδρυμα αναμένεται να αναβαθμίσει το παραγόμενο εκπαιδευτικό και επιστημονικό/ερευνητικό έργο των δυο καταξιωμένων τεχνολογικών ιδρυμάτων, του ΑΕΙ Πειραιά και του ΤΕΙ Αθήνας, ενισχύοντας την καλύτερη κατανομή των πόρων και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καλύτερη οργάνωση των μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την οργάνωση διδακτορικών σπουδών.

Μεγάλο, επίσης, θα είναι και το όφελος για τους φοιτητές του, καθώς ενισχύεται το κύρος του πτυχίου τους, δεδομένου ότι, με τις αλλαγές που θα επέλθουν, τα ακαδημαϊκά τμήματα θα ανταποκρίνονται ουσιαστικά στα διεθνή δεδομένα, προσεγγίζοντας, ταυτόχρονα, καλύτερα τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικά ελπίζουμε να είναι τα αποτελέσματα για τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κόσμο του Πειραιά, ο οποίος προσβλέπει σε συνέργειες σε πολλαπλά πεδία, αλλά και στην εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης στην μετά κρίση, αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η έρευνα αποκτά σάρκα και οστά, όταν συνδέεται με την πραγματική οικονομία, συντελώντας στην αποτελεσματική μεταφορά γνώσης προς αυτή, προκειμένου να μεταφραστεί σε αύξηση της παραγωγικότητας και οικονομική μεγέθυνση. Μέσα από μια συντονισμένη συνεργασία της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά και του νέου Πανεπιστημίου, είναι δυνατόν να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της έρευνας, να διαχέεται καλύτερα η καινοτομία και, εν τέλει, το Πανεπιστήμιο να δράσει καταλυτικά, προς όφελος της ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Όφελος, βεβαίως, θα υπάρχει και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, καθώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα προς την έρευνα και καινοτομία, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ επιστήμης και αγοράς, καθώς η νέα επιστημονική γνώση θα μπορεί να μετατρέπεται απρόσκοπτα σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Από την πλευρά μου, τόσο από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, όσο κι από την εμπλοκή μου στα ακαδημαϊκά δρώμενα, ύστερα από την τιμητική απονομή από το ΑΕΙ Πειραιά του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα, δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο νέο αυτό, πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, τόσο για το ίδιο το Ίδρυμα, όσο και για την σύνδεση του τρίπτυχου σπουδών, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk