• Αναζήτηση
 • Αυξηση 3,4% στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2017

  Θετική ήταν η συνολική επίδοση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για την χρονιά που πέρασε οπότε και κατέγραψε πωλήσεις που για πρώτη φορά μετά το 2007, ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια μονάδες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανοδική ήταν η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για το 2017 και για τέταρτη συνεχή χρονιά καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, (ACEA) οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,4% στην ευρωπαϊκή επικράτεια για αθροίζοντας μάλιστα, για πρώτη φορά μετά το 2007, σε περισσότερες από 15 εκατομμύρια μονάδες.

  Αντιστοίχως θετικές ήταν και οι επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών αυτοκινήτου της γηραιάς ηπείρου, με μοναδική εξαίρεση τη βρετανική η οποία με φόντο το Brexit εξακολούθησε να συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς.

  Αναλυτικά, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης για το 2017 το κατέγραψε η ιταλική αγορά όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 7,9%, ακολουθεί η ισπανική με 7,7% ενώ η γαλλική και η γερμανική καταγράφουν ποσοστιαία αύξηση 4,7% και 2,7% αντίστοιχα.

  Στην Βρετανία η οποία μάλιστα αποτελεί και από τις δυναμικότερες αγορές αυτοκινήτου στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυτοκινήτου το 2017 μειώθηκαν κατά 5,7%.

  Ενδεικτικό των τάσεων που επικρατούν στη βρετανική αγορά το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώνονται τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ ειδικά το δύσκολο -όπως αποδείχθηκε- Δεκέμβριο για την ευρωπαϊκή αγορά, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γηραιά Αλβιώνα υποχώρησαν κατά 14,4%.

  Συνολικά κατά τον τελευταίο μήνα του έτους η ευρωπαϊκή αγορά σημείωσε επίσης αρνητικό πρόσημο, καταγράφοντας μείωση 4,9% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ενώ από το «club των ισχυρών» η μοναδική αγορά που κατέγραψε αύξηση ήταν η ισπανική όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 6,2%.

  Οικονομία