• Αναζήτηση
 • Αποσφραγίστηκαν οι δύο πρώτοι φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  Με την ολοκλήρωση της αποσφράγισης των δύο πρώτων φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα ελέγχου των υποψηφίων από το ΕΣΡ, με τη διαδικασία να συνεχίζεται την Τετάρτη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την αποσφράγιση των δύο πρώτων φακέλων από τους έξι που κατατέθηκαν συνολικά για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκλήρωσε σήμερα, Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΡ, «στις 4:20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των φακέλων του ΣΚΑΪ και του Star Channel».  «Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη στις 9:00 π.μ.» συμπληρώνει η ανεξάρτητη Αρχή.

  Η σειρά αποσφράγισης των φακέλων γίνεται σύμφωνα με τη σειρά που κατατέθηκαν οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων και είναι:

  • Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ): «αποσφράγιση ολοκληρώθηκε»
  • Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel): «αποσφράγιση ολοκληρώθηκε»
  • Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  • Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  • Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (“E” TV)
  • Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

  Θυμίζουμε πως η διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις μήνες, γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, ενώ μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια.

  Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

  Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk