Σε θρίλερ εξελίσσεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στον όμιλο Exin Group, που βγήκε νικητής από το σχετικό διαγωνισμό, δημιουργώντας ανησυχία στην αγορά, καθώς η ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί τμήμα του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια ότι στο σχήμα της Exin που θα αποκτήσει τη ασφαλιστική θυγατρική της ΕΤΕ θα εισέλθει ο παγκόσμιος παίκτης στη διαχείριση κεφαλαίων, PIMCO, με τους νυν μετόχους του αμερικανικού ομίλου, J. Calamos και J. Koudounis, να μειώνουν τα ποσοστά τους.

Ωστόσο, η PIMCO διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Exin εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος επικαιροποιημένο φάκελο για να κλείσει το deal.

Επιπλέον, δηλώνει τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως επισημαίνεται σχετικά, «η Exin είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Exin αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες για αλλαγές στο μετοχολόγιο του σχήματος που θα κάνει την εξαγορά.

Όπως αναφέρει, μετά την υποβολή του φακέλου, «αναδύθηκαν άρθρα με εικασίες και φήμες για τη συμμετοχή στην εξαγορά διάφορων οντοτήτων. Στις φήμες και τις εικασίες δεν θα γίνει σχολιασμός. Η Exin και οι κεφαλαιακοί εταίροι παραμένουν δεσμευμένοι να εκτελέσουν τη συναλλαγή».