ΕΚΤ: Όχι σε «ξαφνικό θάνατο» του QE

Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας ότι θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν οι προοπτικές για την οικονομία και το ευρώ, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης
εβδομάδας ότι θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς
χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν οι προοπτικές για την
οικονομία και το ευρώ, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μια ολοένα και εντονότερη διάθεση για επανεξέταση του μηνύματος της πολιτικής της στις «αρχές» του 2018, και ειδικότερα της δέσμευσης να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως ότου ο πληθωρισμός επιστρέψει στα επίπεδα-στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Τρεις πηγές, εντός ή κοντά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, δήλωσαν ότι η όποια θεμελιώδης αλλαγή στην κατεύθυνση της πολιτικής πιθανόν να γίνει αργότερα, με τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν οι αξιωματούχοι θα έχουν ενημερωθεί για τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ, κάτι που θεωρείται πιθανότερο σενάριο.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη λεπτομερή ανάλυση πριν προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή», δήλωσε μία από τις πηγές.

Αυτό και πάλι θα δώσει στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι περιθώριο να χρησιμοποιήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση για να υπαινιχθεί ανεπισήμως για το τι ενδεχομένως να ακολουθήσει.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk