• Αναζήτηση
 • Αύξηση πωλήσεων 10% για τα Jumbo το πρώτο εξάμηνο

  Οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο (Ιουλιος 2017 - Δεκέμβριος 2017) της δωδεκάμηνης χρήσης που λήγει στις 30/6/2018 ενισχύθηκαν κατά 10,22% και η διοίκηση αναθεώρησε προς τα πάνω τις αρχικές της εκτιμήσεις για την πορεία τζίρου και κερδών στο σύνολο της χρήσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο (Ιουλιος 2017 – Δεκέμβριος 2017) της δωδεκάμηνης χρήσης που λήγει στις 30/6/2018 ενισχύθηκαν κατά 10,22% και η διοίκηση αναθεώρησε προς τα πάνω τις αρχικές της εκτιμήσεις για την πορεία τζίρου και κερδών στο σύνολο της χρήσης.
  Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 10,22% στα 442,96 εκατομμύρια ευρώ από 401,90 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 12% αλλά ακολούθησαν μέτριες επιδόσεις Οκτώβριο και Νοέμβριο που είχαν ανησυχήσει τη διοίκηση αλλά ο Δεκέμβριος κινήθηκε ανοδικά με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο σύνολο του εξαμήνου η αύξηση της τάξης του 10%.
  Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2017- Ιούνιος 2018, η εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 6%-9%, ενώ η αρχική εκτίμηση για τα κέρδη ήταν ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2016/2017. Τώρα, που έχει περάσει το πιο σημαντικό τρίμηνο του οικονομικού έτους, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, η διοίκηση εκτιμά  ότι και τα κέρδη θα σημειώσουν αύξηση που θα κυμανθεί σε ποσοστό κοντά στο ποσοστό αύξησης του τζίρου του ομίλου
  Κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2017/2018 οι επιδόσεις στις χώρες που δραστηριοποιείται η αλυσίδα είχαν ως εξής:  
  * Συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές), σημείωσαν αύξηση 3% περίπου, με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά 2% περίπου.
  * Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν περίπου 5%.
  * Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση ενώ στην Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν διπλάσιο από αυτό της Βουλγαρίας.
  Αναφορικά με το δίκτυο των καταστημάτων, υπενθυμίζεται ότι τέλος Οκτωβρίου λειτούργησε το νέο ιδιόκτητο υπέρ- κατάστημα στη Suceava, Ρουμανίας 14.500 τ. μέτρων.
  Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται να λειτουργήσουν 2 νέα υπέρ – καταστήματα στο Βουκουρέστι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης.
  Κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και 1 καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.
  Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 74 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 9 στη Ρουμανία ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr το οποίο «έχει πλέον εγκατασταθεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις προς ανταπόκριση της αυξανόμενης ζήτησης».
  Αναφορικά με την πρόσφατη έγκριση, με αυξημένη πλειοψηφία, της Γενικής Συνέλευσης στην πρόταση της διοίκησης για έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, η διοίκηση της εταιρείας «σεβόμενη και τα επιχειρήματα των μετόχων μειοψηφίας, αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου αλλά αντ’ αυτού να προχωρήσει με την εναλλακτική του απλού ομολογιακού δανείου στα χνάρια του υφιστάμενου δανείου που λήγει στον Μάιο του 2019», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk