Συνάντηση ελλήνων τραπεζιτών με Νουί για stress test και δάνεια

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα stress test των τραπεζών τον

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα stress test των τραπεζών τον Φεβρουάριο. Την ώρα που στην Αθηνά ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που αφορά και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στη Φρανκφούρτη συναντώνται οι Έλληνες τραπεζίτες με την επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί.

Επί τάπητος στην συνάντηση των τραπεζιτών με την επικεφαλής του SSM θα είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των πλειστηριασμών και η στρατηγική της υλοποίησής τους.

Κομβική στη διαδικασία των stress tests, είναι η πορεία μείωσης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες, με τον SSM να θέτει στο «μικροσκόπιο» τόσο την εφεξής πορεία των πλειστηριασμών όσο και την ενεργοποίηση όλων των εργαλείων για τη μείωση των NPLs από τις τράπεζες.

Με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2017, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών μειώθηκε κατά 2,4% και 5,5% συγκριτικά με το τέλος του Ιουνίου 2017 και του Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, φθάνοντας στα 100,4 δισ. ευρώ ή το 44,6% των συνολικών ανοιγμάτων. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016, όταν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο, παρατηρείται μείωση κατά 7,6% ή 8,2 δισ. ευρώ.

Τα stress test θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα έχει καταληκτική ημερομηνία το τέλος Απριλίου, ώστε νωρίς μέσα στον Μάιο να έχει βγει το πόρισμα για την κεφαλαιακή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Με εκκίνηση τις αρχές Φεβρουαρίου οπότε θα ξεκινήσει η αποστολή στοιχείων στον SSM οι τράπεζες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «καυτό» τρίμηνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk