• Αναζήτηση
 • Τι πληρώνει η Αχτσιόγλου

  Σύμφωνα με την κυβερνητική εκδοχή, πρόκειται να συμβούν τα εξής τρομερά. Πρώτον, η κυβέρνηση θα κάνει ανασχηματισμό που θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Δεύτερον, η χώρα θα βγει από τον οικονομικό έλεγχο.

  Τι πληρώνει η Αχτσιόγλου | tovima.gr
  Σύμφωνα με την κυβερνητική εκδοχή, πρόκειται να συμβούν τα εξής τρομερά.
  Πρώτον, η κυβέρνηση θα κάνει ανασχηματισμό που θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα.
  Δεύτερον, η χώρα θα βγει από τον οικονομικό έλεγχο.
  [Προφανώς αυτό εννοούν μιλώντας για «καθαρή έξοδο», διότι το Μνημόνιο τελειώνει ούτως ή άλλως τον Αύγουστο!]
  Τρίτον, οι εκλογές θα γίνουν το 2019.
  Τέταρτον, θα τις κερδίσει ο Τσίπρας.
  Ερώτηση κρίσεως, έξω από δημοσκοπήσεις και προγνωστικά: βλέπετε εσείς μια κυβέρνηση ικανή για τέτοιες ταρζανιές; Εδώ δεν μπορούν να σώσουν την Αχτσιόγλου από το ΠΑΜΕ.
  Κανένα πρόβλημα όμως. Δημοκρατία έχουμε. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη ένα παραμύθι, αν δεν θέλει να καταρρεύσει.
  Αλλωστε το ερώτημα αν τα πιστεύει αυτά η κυβέρνηση είναι δευτερεύον. Διότι πολύ φοβούμαι ότι περισσότερο από την κυβέρνηση τα πιστεύει η αντιπολίτευση.
  Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι εμφανίζεται τόσο ψαρωμένη!
  Και στα οικονομικά. Και στα κοινωνικά. Και στα εξωτερικά, όπου αντιπολίτευση κάνει κυρίως ο… Καμμένος! Ο Κοτζιάς άρχισε ήδη να στρατολογεί κορόιδα για το Σκοπιανό, με πρώτο υποψήφιο τον Θεοδωράκη.
  Δεν ξέρω τι επιλογή είναι αυτή. Σαν να μη θέλουν να δίνουν αφορμές. Αλλά προφανώς είναι καλό νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Μόνο που υπάρχει και κακό νέο. Διότι εκείνοι που κάνουν κυρίως αντιπολίτευση σήμερα είναι το ΚΚΕ και οι Λαφαζάνηδες.
  Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατιέται σε κάποια δημοσκοπικά επίπεδα ακριβώς επειδή δεν έχει σοβαρές διαρροές στα αριστερά του.
  Συνολικά από το 1/3 των ψηφοφόρων που του έχουν κουνήσει μαντίλι (12 μονάδες) μόνο ένας στους τέσσερις περίπου πάει αριστερά.
  Σημειώστε ότι το 2015 το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι είχαν πάρει αθροιστικά 9,5%. Αν πάνε στο 13-14%, το όριο του 20% δεν είναι καθόλου δεδομένο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος δεν είναι απλός, αλλά ούτε άπιαστος.
  Και γι’ αυτό η κυβέρνηση βγαίνει πάλι στραπατσαρισμένη από μια αξιολόγηση. Οχι επειδή δεν περνάει το αισιόδοξο αφήγημά της, αλλά επειδή δεν αφορά τους ψηφοφόρους που χρειάζεται. Κινδυνεύει να πάει στις εκλογές με κάποιο αφήγημα και χωρίς ακροατήριο.
  Αποκομμένος από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, ο Τσίπρας είναι σχεδόν υποχρεωμένος μετά την αξιολόγηση να κάνει κάποια αριστερή στροφή αν θέλει να επιζήσει.
  Υποψιάζομαι ότι αυτό υποψιάζεται το ΚΚΕ. Και την πληρώνει η Αχτσιόγλου!

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk