• Αναζήτηση
 • ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση της ένωσης για τις εξελίξεις στο MEGA

  Την απόφαση των μετόχων του MEGA να μη διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες που έχει προκηρύξει το ΕΣΡ καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την απόφαση των μετόχων του MEGA να μη διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες που έχει προκηρύξει το ΕΣΡ καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.

  Η Ενωση στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις.
  »Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».
  Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της, «την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους».
  «Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.
  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.
  Οι εργαζόμενοι του Mega αντιδρώντας στην είδηση προβάλλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάρτα και καλούν τους μετόχους και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ παράλληλα ενημερώνουν τον κόσμο πως οι οικογένειές τους κινδυνεύουν.
  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk