• Αναζήτηση
 • Μήνυση κατά Καμμένου – Κουρουμπλή από πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

  Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε. α. Παναγιώτης Σταμάτης.

  Μηνυτήρια αναφορά κατά του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε. α. Παναγιώτης Σταμάτης.
  Ο κ. Σταμάτης ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της αδράνειας αμφοτέρων των υπουργών, τα τελευταία χρόνια, δεν έχει εκδοθεί το οικείο Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε οι απόστρατοι – μεταξύ άλλων – του Πολεμικού Ναυτικού να μπορούν να εργαστούν στο Εμπορικό Ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους. Ο πλωτάρχης ζητεί – σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος – να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή.
  Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απόστρατοι μόνιμοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού,  του Λιμενικού Σώματος, της Ακτοφυλακής, κ.λπ. αποκτούν αυτοδικαίως αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας (δίπλωμα ή πτυχίο Εμπορικού Ναυτικού), υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέστησαν απόστρατοι λόγω επαγγελματικής ανικανότητας. Της δυνατότητα αυτής, βάσει της εγχώριας νομοθεσίας, έχει υπεραμυνθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk