Σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ η ανεργία στην Γερμανία

Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, καθώς ο αριθμός των ανέργων της,

Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, καθώς ο αριθμός των ανέργων της, μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο του 2017, στηρίζοντας έτσι την ευρείας βάσης ανάπτυξη της οικονομίας της.

Ο εποχικά διορθωμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 29.000 σε 2,442 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας. Το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 5,5%, στο ίδιο επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Νοεμβρίου και το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Για το σύνολο του 2017, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,7% από 6,1%.

Η ισχυρή αγορά εργασίας προσφέρει μία ανακούφιση στη συντηρητική καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, καθώς προσπαθεί εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες μετά τις εκλογές να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνασπισμού.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας αυξήθηκε πέρυσι στο επίπεδο – ρεκόρ των 44,3 εκατομμυρίων, ενώ το οικονομικό ινστιτούτο Ifo αναμένει ότι η καλή εικόνα θα συνεχισθεί, με τα επίπεδα απασχόλησης να φθάνουν τα 44,8 εκατομμύρια φέτος και τα 45,2 εκατομμύρια το επόμενο έτος. Ο Οργανισμός Απασχόλησης ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπήρχαν 761.000 κενές θέσεις εργασίας, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν γρήγορα εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο αριθμός των μακροπρόθεσμα άνεργων στη Γερμανία παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος τα τελευταία δέκα χρόνια σε περίπου 1 εκατομμύριο. Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% πέρυσι και προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,5% φέτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk