• Αναζήτηση
 • Alpha bank: Ισχυρός ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

  Περαιτέρω ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου, κυρίως λόγω της

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περαιτέρω ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας ότι θα είναι ισχυρός ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας μετά την ανακοίνωση στοιχείων για τον τομέα μεταποίησης, αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

  Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις στη λήξη κρατικών ομολόγων ανεπτυγμένων οικονομιών λόγω της προσδοκίας ότι θα παρουσιάσει αύξηση ο πληθωρισμός και της εκτίμησης για λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική από κύριες Κεντρικές Τράπεζες.

  Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο δείκτης μεταποίησης PMI στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο σε υψηλό (60,6, Νοέμβριος: 60,1) από καταγραφής των στοιχείων (1997). Στη Μ. Βρετανία ο δείκτης μεταποίησης PMI παρουσίασε το Δεκέμβριο υποχώρηση μεγαλύτερη (56,3) του αναμενόμενου (57,9, Νοέμβριος: 58,2), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου 12 μηνών (55,9).

  Σύμφωνα με την τελική μέτρηση ο δείκτης μεταποίησης Markit PMI στις ΗΠΑ ανήλθε το Δεκέμβριο σε υψηλό (55,1 εκτίμηση: 55, Νοέμβριος: 53,9) από το Μάρτιο του 2015. Μέλος της ΕΚΤ (Coeure) ανέφερε ότι είναι πιθανό να μην επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς τίτλων πέραν του Σεπτεμβρίου. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τραπέζης της Αυστρίας (Nowotny) εκτίμησε ότι σε περίπτωση που διατηρηθεί ισχυρή η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, η ΕΚΤ ενδεχομένως θα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων το τρέχον έτος.

  Περιορισμένο σήμερα το οικονομικό ημερολόγιο. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται ο δείκτης μεταποίησης ISM Δεκεμβρίου και τα πρακτικά της πρόσφατης συσκέψεως της Fed.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk