• Αναζήτηση
 • Η ΕΛ.ΑΣ. φοβόταν για εορταστικά δέματα… βόμβες

  Ειδική διαταγή για να ελέγχονται τα δώρα των εορτών για να μην έχουν..

  Ειδικη διαταγή για να ελέγχονται τα δώρα των εορτών για να μην έχουν… βόμβες είχε στείλει προ μερικών ημερών η ΕΛ.ΑΣ. σε πολλούς φορείς ασφαλείας και φρουρούς ηψηλών προσώπων.

  Περίπου δύο μήνες μετά την σύλληψη -στα τέλη Οκτωβρίου- του 29χρονου αναρχικού που είχε στείλει τα δέματα βόμβες σε Ελλάδα κι Ευρωπαίους ηγέτες κι ένα από αυτα είχε προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι εξακολουθεί να φοβάται νέα μαζική αποστολή δεμάτων βομβών από ένοπλη ομάδα. Κι ότι ο σχετικός κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει, με τον φόβο ότι τα έθιμα των εορτών μπορεί να διευκολύνουν τους βομβιστές.
   
  Στο κατεπείγον κι εμπιστευτικό έγγραφο που αποκαλύπτει το in.gr σημειώνεται ότι «με δεδομένο ότι η αποστολή των δεμάτων παγιδευμένους με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς ή εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν αποτελέσει στο παρελθόν τρόπο δράσης τρόπο δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων δεν μπορεί ν αποκλειστεί το ενδεχόμενο το έθιμο της αποστολής δώρων να τύχει ανάλογης εκμετάλλευσης από μέλη ομάδων –οργανώσεων προσκείμενα στον αναρχικό- αντιεξουσιαστικό χώρο να πραγματοποιήσουν ενέργεια εξτρεμιστικού χαρακτήρα».

  Στο έγγραφο ζητείται στην συνέχεια η επιφυλακή κι η ιδιαίτερη προσοχή όλων των αστυνομικών φρουρών κι αλλων υπηρεσιών ασφαλείας στον έλεγχο των εορταστικών δεμάτων.

  Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι η ευκολία κατασκευής κι αποστολής δεμάτων –βομβών θα δημιουργήσει σύντομα «μιμητές» του 29χρονου.

  Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής που αρνείται όλες τις κατηγορίες, μετήχθη τις τελευταίες εβδομάδες από τις φυλακές της Λάρισας, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού λόγω «ψυχολογικών προβλημάτων», με σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις. Γεγονός που αντιμετωπίζεται με ορισμένες επιφυλάξεις από στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη με τον «φόβο εκ νέου δικτύωσης του με ομάδες αναρχικών».

  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν-δύο συνεργούς του 29χρονου με περιφερειακό ρόλο στην αποστολή των δεμάτων βομβών ενώ σχετικά στοιχεία για την δράση του φέρεται να εχουν συγκεντρωθεί από τις αρχές κιόλας του καλοκαιριού του 2017.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk