• Αναζήτηση
 • Διακόπτεται η παραγωγή 553 αυτοκινήτων στην Κίνα λόγω ρύπανσης

  Διακόπτει την παραγωγή 553 μοντέλων επιβατικών οχημάτων, η Κίνα, καθώς δεν πληρούν τα κυβερνητικά

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διακόπτει την παραγωγή 553 μοντέλων επιβατικών οχημάτων, η Κίνα, καθώς δεν πληρούν τα κυβερνητικά πρότυπα στην κατανάλωση καυσίμων. Η διακοπή παραγωγής των μοντέλων αυτών θα εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο το Κέντρο Υπηρεσιών Τεχνολογίας Οχημάτων.

  Τα μοντέλα των οποίων η παραγωγή θα διακοπεί περιλαμβάνονται και οχήματα που κατασκευάζουν αρκετές μεγάλες εταιρείες της χώρας, όπως και συμπαραγωγές με τις αυτοκινητοβιομηχανίες FAW-Volkswagen, Beijing Benz Automotive, Chery και Dongfeng Motor Corporation.

  «Με τον πόλεμο κατά της περιβαλλοντικής ρύπανσης σε πλήρη εξέλιξη, η Κίνα δρομολογεί τις ‘πράσινες μεταφορές’, κάνοντας πιο αυστηρά τα όρια εκπομπών και ενθαρρύνοντας τη χρήση οχημάτων νέας ενεργειακής κλάσης», τονίζεται στην έκθεση του Κέντρου.

  Η Κίνα σκοπεύει να προωθήσει φοροαπαλλαγές για την απόκτηση οχημάτων νέας τεχνολογίας στην κατανάλωση ενέργειας έως τα τέλη του 2020, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, δίνοντας ώθηση στους κατασκευαστές υβριδικών και ηλεκτρονικών οχημάτων, σημειώνοντας μία στροφή από την παραγωγή συμβατικών μηχανών εσωτερικής καύσης.

  Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα από τα κεντρικά προβλήματα στην Κίνα, με πολλά τμήματα της χώρας να καλύπτονται συχνά από αιθαλομίχλη, μολονότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα επιλύσει το θέμα και η ίδια η βιομηχανία της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει το μοντέλο παραγωγής.

  Οικονομία