• Αναζήτηση
 • Θετικά στοιχεία από τις αφίξεις τουριστών τον Νοέμβριο

  Άμβλυνση της εποχικότητας όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, φανερώνουν τα στατιστικά στοιχεία του ΣΕΤΕ για τον μήνα Νοέμβριο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την καλή εικόνα των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα αποτυπώνουν τα στοιχεία του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, του InSETE για το μήνα Νοέμβριο.

  Όπως φαίνεται, παρατηρείται πλέον άμβλυνση της εποχικότητας, γεγονός που να χαρίζει χαμόγελα αισιοδοξίας στους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα της χώρας.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του Νοεμβρίου, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων +6,2% (+8,6% από την αρχή του έτους). Ειδικότερα, η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +7,3% και στην Αθήνα στο +5,8% (από την αρχή του έτους στο +9,6% και στο +5,8% αντίστοιχα).

  Επίσης, εκτός από την μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με την Αθήνα, παρατηρείται και άμβλυνση της εποχικότητας αφού οι αυξήσεις κατά τους μήνες Απρίλιο (+28,7%), Μάιο (+6,6%), Ιούνιο (+10,9%), Σεπτέμβριο (+8,6%), Οκτώβριο (+15,2%) και Νοέμβριο (+6,2%), ήταν (σημαντικά) υψηλότερες από τους μήνες αιχμής Ιούλιο (+5,7%) και Αύγουστο (+5,9%).

  Σε ό,τι αφορά τέλος τις διεθνείς οδικές αφίξεις τον Νοέμβριο, αυτές παρουσίασαν κάμψη 7,0%, αλλά κινούνται σε θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση, αφού παραμένει υψηλή η αύξησή τους (+7,6%) από την αρχή του έτους.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk