• Αναζήτηση
 • Η ΜΕΓΑ στηρίζει την οικονομία και την απασχόληση

  Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Οι συνεχείς επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, οι υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και το ηθικό επιχειρείν είναι η απάντηση της ΜΕΓΑ στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών, αλλά και η επιβεβαίωση ότι οι Ελληνες δεν γεννήθηκαν μόνο για να καταναλώνουν, αλλά και για να δημιουργούν.
  Η προσήλωση της ΜΕΓΑ στην παραγωγή άριστων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής, στο ανθρώπινο δυναμικό της και στην καινοτομία αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της στη διάρκεια των 37 χρόνων λειτουργίας της. Η ελληνική βιομηχανία ξεκίνησε το 1981 ως μια μικρή μονάδα παραγωγής ωτοκαθαριστών (Τipers), κατακτώντας σήμερα, με μια συνεχώς ανοδική δυναμική πορεία, την πρώτη θέση στη συνολική κατηγορία προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα και συνδέοντας το όνομά της με αγαπημένες μάρκες (Babylino, EveryDay, Sani, Pom Pon, Wet Hankies BabyCare, Tipers, ΜΕΓΑ κ.ά.) που χρόνια τώρα οι έλληνες καταναλωτές τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

  Νέες θέσεις εργασίας

  Η ΜΕΓΑ στηρίζει την ελληνική οικονομία διατηρώντας το τρίπτυχο παραγωγή – έδρα – ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Παράγει τα προϊόντα της στην Ελλάδα, επενδύει στην Ελλάδα σε χώρους παραγωγής και μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, προάγοντας την ελληνική καινοτομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια πάνω από 30 χωρών του εξωτερικού, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας.
  Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΜΕΓΑ το διάστημα 2010 – 2016 αύξησε τον τζίρο κατά 110%. Η σημαντική αυτή ενίσχυση στον τζίρο της ελληνικής βιομηχανίας την κατέταξε επίσης πρώτη σε μερίδια στην Ελλάδα.
  Η εταιρεία, στα χρόνια της κρίσης, συνέχισε να λανσάρει προϊόντα με άριστη ποιότητα και με ιδιαίτερη αξία για τον καταναλωτή. Δεν επενέβη στον σχεδιασμό προϊόντων μειώνοντας το κόστος τους, δεν περιόρισε την καινοτομία και τις επενδύσεις. Συνέχισε να αντιμετωπίζει τον καταναλωτή με τον ίδιο σεβασμό που τον αντιμετώπιζε πάντα. Η θετική πορεία των πωλήσεών της επισφραγίζει αυτή την προσπάθεια και επιβεβαιώνει ότι και ο καταναλωτής επέστρεψε προς την εταιρεία τον ίδιο σεβασμό και την ίδια εμπιστοσύνη.
  Η ΜΕΓΑ συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο με επενδύσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ (2010 – 2016) σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, εισάγοντας νέες καινοτομίες σε γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας.
  Παράλληλα, θεωρώντας πάντα τους ανθρώπους ως το πολυτιμότερο κεφάλαιό της, όχι μόνο διατήρησε τις θέσεις εργασίας, αλλά αύξησε το προσωπικό της σε ποσοστό πάνω από 73% στο διάστημα 2010 – 2016.

  Εμφαση στην καινοτομία

  Πίσω από κάθε προϊόν βρίσκονται χρόνια ερευνών, προσεκτικός σχεδιασμός του προϊόντος και, πάνω απ’ όλα, επιμονή στην άριστη ποιότητα. Η ανώτερη ποιότητα των πρώτων υλών είναι επίσης ένας παράγοντας καθοριστικός για την εξαιρετική επίδοση των προϊόντων της ΜΕΓΑ. Η εταιρεία ακολουθεί εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα των προϊόντων της και τη φιλικότητα προς το δέρμα από διεθνώς αναγνωρισμένα δερματολογικά ινστιτούτα του εξωτερικού.
  Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, η ΜΕΓΑ με αίσθημα  ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζει να στηρίζει την κοινωνία, επενδύοντας ουσιαστικά σε δράσεις και πανελλαδικά προγράμματα με συνέπεια και συνέχεια σε βάθος χρόνου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς και ιδρύματα.

  Δράσεις κοινωνικής ευθύνης

  Ενδεικτικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΜΕΓΑ (2017):
  n Με την υπογραφή των προϊόντων Sani Sensitive και σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η εταιρεία υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά μια μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τη νόσο Alzheimer, μια κοινωνική δράση για την πρόληψη της υγείας των ηλικιωμένων. Μέχρι σήμερα πάνω από 2.000 ηλικιωμένοι πραγματοποίησαν τεστ μνήμης πανελλαδικά, ενώ η εκστρατεία έχει ήδη ταξιδέψει σε πάνω από 30 περιοχές της Ελλάδας.
  n Εχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιατρικά νοσοκομεία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος. Επιπλέον, στηρίζει τις άπορες νέες μητέρες με το «κουτί φροντίδας» (είδη ρουχισμού και καθημερινής φροντίδας που χρειάζεται το νεογέννητο για το πρώτο διάστημα της ζωής του) σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των μαιευτηρίων «Ελενα» και «Αλεξάνδρα», ενώ στηρίζει την Ενωση «Μαζί για το Παιδί», συνεισφέροντας στην κάλυψη των αναγκών σε βρεφικές πάνες για όλα τα μέλη της Ενωσης και για όλη τη χρονιά 2018.
  Σήμερα η ΜΕΓΑ στηρίζει την ελληνική οικονομία ενισχύοντας τα επενδυτικά της πλάνα. H ελληνική βιομηχανία ολοκληρώνει το 2018 ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 30 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει κτιριακές επεκτάσεις και προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, επαυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητα στις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται.
  Οι επιχειρηματικοί στόχοι για τη νέα χρονιά συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την ισχυροποίηση της δραστηριότητάς της τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές. Δεδομένου ότι η ελληνική βιομηχανία παραμένει πιστή στην αρχή της για παραγωγή προϊόντων που προσφέρουν απόλυτα ασφαλή και ολοκληρωμένη προστασία, αφού συνδυάζουν άριστη ποιότητα αλλά και μέγιστη φιλικότητα προς το δέρμα, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία και να λανσάρει νέα βελτιωμένα προϊόντα, με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή στην προσωπική υγιεινή.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk