• Αναζήτηση
 • Γκάμπριελ: Πρότυπο Brexit για Τουρκία και Ουκρανία

  Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι μια καλή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τις σχέσεις με την Τουρκία και την Ουκρανία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε ότι μια καλή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τις μελλοντικές σχέσεις με άλλα κράτη εκτός Ένωσης, όπως η Τουρκία και η Ουκρανία.

  «Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια έξυπνη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία που περιγράφει τις σχέσεις της με την Ευρώπη μετά το Brexit, τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες χώρες» ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ.

  «Η Τουρκία και η Ουκρανία είναι δύο κράτη που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρότυπο» συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν εναλλακτικές μορφές στενότερης συνεργασίας.

  Ωστόσο, στο θέμα της Τουρκίας ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως παραμένουν ορισμένα «αγκάθια» για την ολοκλήρωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτό του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γερμανικής υπηκοότητας δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουσέλ..

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk