• Αναζήτηση
 • Ρύθμιση με 120 δόσεις αλλά και κατασχέσεις

  Μαστίγιο και καρότο στους επαγγελματίες από το υπουργείο Οικονομικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Μαστίγιο και καρότο στους επαγγελματίες από το υπουργείο Οικονομικών. Από τη μια ετοιμάζει ρύθμιση έως 120 δόσεις για χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και από την άλλη σφίγγει τον κλοιό μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών, χωρίς να ισχύει το ακατάσχετο που ζητούν οι ίδιοι. Μάλιστα, για τον ακατάσχετο λογαριασμό ενστάσεις βάζει η τρόικα, η οποία δεν επιθυμεί να ξεπερνά το όριο των 1.250 ευρώ, όπως ισχύει και για τους απλούς πολίτες με χρέη στο Δημόσιο.
  Πλέον όλες οι εισπράξεις των επιτηδευματιών από κάρτες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, μεταφορά ποσού κ.λπ. καταλήγουν στον επαγγελματικό λογαριασμό που έχουν υποχρέωση να δηλώσουν στο σύστημα Taxis. Δαπάνες και εισπράξεις θα πρέπει υποχρεωτικά να καταλήγουν στον εν λόγω λογαριασμό, προκειμένου και αυτοί να «χτίσουν» το αφορολόγητο και να μπορούν να συμμετέχουν στη φορολοταρία.
  Από το νέο έτος οι διασταυρώσεις του υπ. Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ενταθούν με στόχο να εντοπιστούν λογαριασμοί στους οποίους μπαίνουν εισοδήματα που προέρχονται από επαγγελματικές και δεν δηλώνονται.
  Οσον αφορά τα χρέη που έχουν οι επαγγελματίες και επιθυμούν να τα ρυθμίσουν, θα πρέπει να περιμένουν να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπ. Οικονομικών και Εργασίας.
  Η εν λόγω ρύθμιση θα αφορά επαγγελματίες και μικρομάγαζα με χρέη μόνο σε Εφορία και Ταμεία (όχι σε τράπεζες). Για χρέη έως 3.000 ευρώ θα μπορεί να γίνει ρύθμιση έως 36 δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει «κούρεμα» προσαυξήσεων.
  Για χρέη από 3.001 έως 20.000 ευρώ το «κούρεμα» μπορεί να φθάσει έως και το 85%, ενώ η εξόφληση του χρέους θα γίνει έως 120 δόσεις. Σημειώνεται ότι οι δόσεις της ρύθμισης είναι έντοκες. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που «τρέχει» εδώ και μερικούς μήνες δεν καλύπτει επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τους οποίους δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk