• Αναζήτηση
 • ΥΠΟΙΚ για πρόστιμα: Ας μην κρίνει εξ ιδίων η αντιπολίτευση

  Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει πως η τροπολογία που κατατέθηκε για τα φορολογικά πρόστιμα αφορά όλους τους φορολογούμενους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην αντιπολίτευση για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την τροπολογία για τα φορολογικά πρόστιμα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας πως η ρύθμιση αφορά όλους τους φορολογούμενους.

  Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», τονίζοντας πως «η προσήλωσή της αυτή ήδη αποδίδει καρπούς».

  «Την ίδια ώρα βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης, και των συμφερόντων που την στηρίζουν, να υπονομεύσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων» αναφέρουν από την οδό Νίκης, υπογραμμίζοντας πως «όνο ως φαιδρότητα μπορούμε να αντιληφθούμε το να μας κουνάνε το δάχτυλο, με ψευδή επιχειρήματα, εκείνοι που κατασπατάλησαν χρήματα του ελληνικού δημοσίου και τα μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους».

  «Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία» συμπληρώνει το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών.

  «Αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στην προσαρμογή της νομοθεσίας στις αρχές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά και στην εναρμόνιση με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των διοικητικών δικαστηρίων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθέτουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

  «Όσοι θέλουν να ασκούν σωστή αντιπολίτευση οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk