• Αναζήτηση
 • Στην ευθεία μπαίνει η επένδυση στο Ελληνικό

  Η επένδυση του Ελληνικού έχει μπει στην τελική ευθεία. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται – εκτός απρόοπτου – να συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η επένδυση του Ελληνικού έχει μπει στην τελική ευθεία. Σήμερα αναμένεται – εκτός απρόοπτου – να συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης.

  Στην συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να εγκριθεί και τυπικά το Προεδρικό Διάταγμα με στόχο αυτό να υπογραφεί άμεσα από τους υπουργούς και την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

  Στο τελικό σχέδιο εκτιμάται ότι θα εξαλειφθούν οι 15 κύριοι (όπως ύψος κτιρίων) και 51 δευτερεύοντες όροι, περιορισμώνς και κατευθύνσεων, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί. Όμως, ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η μετεστέγαση 69 διαφορετικών φορέων από τους οποίους 44 είναι του δημόσιου τομέα και 25 του ιδιωτικού.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, η εκκένωση της έκτασης από χρήστες αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση καζίνο, έχουν καταστεί και μνημονιακά προαπαιτούμενα.

  Οικονομία