• Αναζήτηση
 • Η «θεία Λένα» έρχεται στο COSMOTE HISTORY

  Η «Θεία Λένα» έρχεται στο COSMOTE HISTORY την Παραμονή των Χριστουγέννων. Στo πλαίσιo του αφιερώματος «Η

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η «Θεία Λένα» έρχεται στο COSMOTE HISTORY την Παραμονή των Χριστουγέννων. Στo πλαίσιo του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV», την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 21.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη θεία Λένα», που περιγράφει τη ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά, ιδρύτριας του πρώτου παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα και δημιουργού δεκάδων παιδικών βιβλίων και ραδιοφωνικών εκπομπών. Μέσα από το ντοκιμαντέρ και «άγνωστο» αρχειακό υλικό, θα γνωρίσουμε το έργο της θρυλικής παιδαγωγού.  
  Επίσης, στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, ξεχωρίζει η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Έλληνες» με το δεύτερο επεισόδιο (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 21.00), «Από το σκοτάδι στον θρίαμβο». Καθώς αφήνουν πίσω τους μια σκοτεινή περίοδο, οι αρχαίοι Έλληνες συνθέτουν διαχρονικά έπη, διαγωνίζονται στους αυθεντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, διατυπώνουν φυσικές και μαθηματικές θεωρίες, και δημιουργούν την πρώτη Δημοκρατία.
  Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 23.00, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Μαγικές μουσικές στιγμές: Μαρία Κάλλας & Τόσκα» μεταφερόμαστε στο 1964 όταν, έπειτα από μια μεγάλη περίοδο απουσίας, η Μαρία Κάλλας επέστρεψε θριαμβευτικά στη σκηνή ως Τόσκα. Με επίκεντρο την ιστορική παράσταση στο Λονδίνο. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα γεγονότα υπό το πρίσμα του παρόντος.
  Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου (21.00) επανέρχεται η «Μηχανή του Χρόνου», τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις 21.00, με το νέο επεισόδιο «Το κίνημα της Εθνικής Αμύνης». Μια αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την έρευνα και την επιμέλεια του Χρίστου Βασιλόπουλου.
  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk