• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Αύξηση δανεισμού από τις κεφαλαιαγορές το 2018

  Περισσότερα χρήματα σχεδιάζει να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές το 2018 η γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με το 2017, καθώς θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε σχέση με φέτος, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο οργανισμός διαχείρισης χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περισσότερα χρήματα σχεδιάζει να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές το 2018 η γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με το 2017, καθώς θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε σχέση με φέτος, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο οργανισμός διαχείρισης χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

  Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να διατηρήσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ισοσκελισμένο για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2018, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί νέος καθαρός δανεισμός.
  Παρόλα ταύτα, το Βερολίνο χρειάζεται να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές διότι δεν μπορεί να αποπληρώσει στο σύνολό τους παλαιά δάνεια χρησιμοποιώντας μόνο τα έσοδα του προϋπολογισμού.

  Εξαιρουμένων των τιμαριθμοποιημένων ομολόγων, ο οργανισμός σχεδιάζει να εκδώσει 183 δισεκ. ευρώ χρέους το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού διαχείρισης χρέους. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 6,5 δισεκ. ευρώ το ύψος των ομολόγων που εκδόθηκαν φέτος.

  «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα την επόμενη χρονιά διότι έχει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε πιστωτές σε σχέση με φέτος», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk