• Αναζήτηση
 • «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ με τον φόβο ένοπλων επιθέσεων το 2018

  Νέα μεγάλη άσκηση , πάλι με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» (και αντίστοιχη αρίθμηση) για την αντιμετώπιση

  Νέα μεγάλη άσκηση , πάλι με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» (και αντίστοιχη αρίθμηση) για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αθήνα σε συνδυασμό με ακραία καιρικά φαινόμενα και ..καύσωνα με πυρκαγιές κλπ. πραγματοποιεί αυτό το διήμερο η ΕΛΑΣ. Οργανωτής της άσκησης αυτής για χειρισμό μαζικών ενόπλων επιθέσεων και άλλων παράλληλων συμβάντων είναι το Κέντρ Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

  Παρόμοια άσκηση επί χάρτου είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχαν υπάρξει και άλλες, με πρακτική εξάσκηση και προσομοιώσεις σε ανοικτούς χώρους, σε διάφορες πόλεις της χώρας με την συμμετοχή των ΕΚΑΜ , του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και άλλους.

  Πρόκειται για την «αναβίωση» σεναρίων για μαζικές απώλειες από αιματηρά περιστατικά που παραπέμπουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

  Με επιτελικά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη να μιλούν πάλι για «συνήθεις σχεδιασμούς που πραγματοποιούνται δια παν ακραίο ενδεχόμενο». Ομως παραμένει ένα δείγμα της επιφυλακής των αρχών ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk