• Αναζήτηση
 • Rural Broadband: Γρήγορο Internet σε 2.260 ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

  Ο όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε εντός χρονοδιαγράμματος την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μήκους διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε εντός χρονοδιαγράμματος την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μήκους διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband. Πλέον 323.000 κάτοικοι σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες και γρήγορο Internet με ταχύτητες ως 50 Mbps. Το έργο Rural Broadband σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και από εθνικούς πόρους.

  Διεθνής διάκριση στα European Broadband Awards 2017

  Το έργο βραβεύθηκε στα European Broadband Awards 2017, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT), ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές». Το εθνικής κλίμακας έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Λευκές Αγροτικές και Απομακρυσμένες Περιοχές» (Rural Broadband) πρώτευσε ως βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική για την προώθηση της ευρυζωνικότητας, αφού εξασφαλίζει σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών πρόσβαση σε σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Το έργο συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αστικών κέντρων και περιοχών της Περιφέρειας που στερούνται σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών, ενώ έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς δήλωσε σχετικά: «Οι τεχνολογικές υποδομές νέας γενιάς ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να απολαμβάνουν τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής όλοι οι Ελληνες, ισότιμα, χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στις αγροτικές περιοχές θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική ανταγωνιστικότητα. Αυτό αναγνώρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βράβευσε τη χώρα μας. Με το έργο Rural Broadband φέρνουμε το αύριο σήμερα για όλους».
  «Ο όμιλος ΟΤΕ, με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τεχνολογίας που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί τις υποδομές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Ενα μπράβο στους ανθρώπους μας που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουν ένα δύσκολο τεχνικά έργο, που απαιτούσε τεχνογνωσία και ειδικό σχεδιασμό. Με την τεχνολογία επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

  Πολλαπλά οφέλη για τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις

  Το γρήγορο Internet διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτόν καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα δίνεται σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές σε τομείς όπως ο τουρισμός, η δημόσια διοίκηση, η Υγεία, η Παιδεία, η γεωργία, ο πολιτισμός κ.ά.

  2.260 οικισμοί σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα

  Από το σύνολο των 2.260 οικισμών που ανέλαβε ο όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του Rural Broadband, οι 810 βρίσκονται σε 19 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, και συγκεκριμένα στους νομούς Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι 1.450 βρίσκονται σε 17 νομούς της Νότιας Ελλάδας, στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.
  Ο όμιλος ΟΤΕ, μέσω των εταιρειών OTE Rural North και OTE Rural South, έχει ξεκινήσει τη χονδρική εμπορική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους παρόχους λιανικής σε 1.565 οικισμούς, που εξυπηρετούν περισσότερους από 257.000 κατοίκους, ενώ εντός του Νοεμβρίου οι υπηρεσίες θα διατεθούν στο σύνολο των οικισμών.      

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk