• Αναζήτηση
 • Η δημόσια πρόταση για το «Υγεία» δίνει παλμό στην αγορά

  Aνεξάρτητα από την τύχη της δημόσιας πρότασης της οικογένειας Αποστολόπουλου για το 30% του θεραπευτηρίου

  Aνεξάρτητα από την τύχη της δημόσιας πρότασης της οικογένειας Αποστολόπουλου για το 30% του θεραπευτηρίου Υγεία και τις επιδιώξεις που έχουν οι ιδιοκτήτες του Ιατρικού Κέντρου, η πρωτοβουλία αυτή «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο και τις μετοχές του κλάδου. Γενικότερα, η αγορά χρειάζεται πρωτοβουλίες και προτάσεις που να διαμορφώνουν αποτιμήσεις, και όταν αυτές είναι πάνω από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, ακόμα καλύτερα.
  Για παράδειγμα η συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν έγινε και γνωστή η δημόσια πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών» για το 30% του «Υγεία» που βρίσκεται στα χέρια μικρομετόχων.

  Η μετοχή του «Υγεία» έκλεισε με κέρδη 30,6% στα 0,45 ευρώ που είναι και η τιμή της δημόσιας πρότασης με συναλλαγές 3,5 εκατ. τεμαχίων και ανεκτέλεστες εντολές αγοράς για 10,7 εκατ. μετοχές. Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΧΑ που αναπροσάρμοζε το ανώτατο όριο διακύμανσης της μετοχής του «Υγεια» σε +30,06% από την τιμή εκκίνησης της μετοχής της συνεδρίασης της Παρασκευής.
  Οι μετοχές του κλάδου δεν υστέρησαν. Ο τίτλος του Ιατρικού Κέντρου ενισχύθηκε κατά 9,32% και του Ιασώ κατά 21,4%. Από κοντά και η μετοχή της MIG που ελέγχει το 70% του «Υγεία» με κέρδη 5,56% και συναλλαγές 8,2 εκατ. τεμαχίων.

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και στο άνοιγμα της νέας εβδομάδας οι μετοχές του κλάδου της ιδιωτικής υγείας θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

  Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν την περίεργη συμπεριφορά της μετοχής που είναι αντικείμενο της δημόσιας πρότασης.

  Ειδικότερα, η μετοχή του «Υγεία» στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μία ημέρα πριν γίνει γνωστή η δημόσια πρόταση, έκλεισε με κέρδη 7,12% και συναλλαγές 125.220 τεμαχίων.

  Ασυνήθιστη μεταβολή αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες η μετοχή ήταν «νεκρή» με συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν τα 45.000 τεμάχια. Ακόμα και όταν εμφάνιζε όγκο άνω των 100.000 τεμαχίων, η μετοχή έκλεινε πτωτικά.

  Για παράδειγμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου η μετοχή έκλεισε με απώλειες 1,81% και συναλλαγές 39.230 τεμαχίων. Στη συνεδρίαση της Τρίτης έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,92% με 43.850 τεμάχια και στην συνεδρίαση της Τετάρτης υποχώρησε κατά 1,82% σε μια συνεδρίαση που άλλαξαν χέρια 23.000 μετοχές. Για να φθάσουμε στην Πέμπτη, μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η δημόσια πρόταση όπου όπως προαναφέρθηκε εκδηλώθηκε ξαφνικό ενδιαφέρον με τη μετοχή να κερδίζει 7,12% και να αλλάζουν χέρια 125.220 τεμάχια.

  Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά όλα δείχνουν ότι κάποιοι ήξεραν ότι κάτι θα γίνει και έτρεξαν να επωφεληθούν. Υπάρχουν όμως και οι χαμένοι. Αυτοί που είδαν ότι υπάρχει ξαφνική ζήτηση για τις μετοχές, πούλησαν και είδαν την άλλη μέρα τον τίτλο να «καρφώνεται» στο limit up.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk