• Αναζήτηση
 • Αναβλήθηκε η δίκη συλληφθέντων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

  Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται τελικά να διεξαχθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των δέκα συλληφθέντων για τα επεισόδια της περασμένη Παρασκευής, γύρω από το Πολυτεχνείο. Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν από τη διαδικασία οι αστυνομικοί - μάρτυρες κατηγορίας.

  Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται τελικά να διεξαχθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των δέκα συλληφθέντων για τα επεισόδια της περασμένη Παρασκευής, γύρω από το Πολυτεχνείο. Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν από τη διαδικασία οι αστυνομικοί – μάρτυρες κατηγορίας.

  Οι συλληφθέντες – μεταξύ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί, δύο από τη Γαλλία, ένας από την Ιταλία και ένας από τη Λιθουανία – είχαν αφεθεί ελεύθεροι το Σάββατο.

  Σύμφωνα με πηγές, οι αλλοδαποί μπορούν να αποχωρήσουν από τη χώρα και να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο κατά τη δίκη τους, καθώς αντιμετωπίζουν πλημμελήματα.

  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, πιο συγκεκριμένα, είναι αυτές της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

  Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή δύο άτομα που διώκονται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.


  Κοινωνία