• Αναζήτηση
 • Εισοδηματικά κριτήρια και ύψος Κοινωνικού Μερίσματος

  Διαφορετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα ισχύσουν για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για

  Διαφορετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα ισχύσουν για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για άγαμες μητέρες (μονογονεϊκές οικογένειες), διαζευγμένες ή διαζευγμένους που έχουν την επιμέλεια των παιδιών καθώς και για νοικοκυριά που φιλοξενούν κάτω από την ίδια στέγη το άνεργο παιδί τους ή παιδιά που φιλοξενούν τους γονείς.
  Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ενήλικο μέλος. Αντίστοιχες προσαυξήσεις σημειώνονται και για το κοινωνικό μέρισμα.

  Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στον υπόχρεο που θα κάνει την αίτηση για το σύνολο των μελών που ζουν κάτω από την ίδια στέγη (φιλοξενούμεοι και μη) και όχι ανά φορολογική δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που ενώ είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα να μην το λάβουν γιατί το κοινωνικό μέρισμα αφορά τον υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωση της οικογένειας που φιλοξενεί κάποιο μέλος (π.χ. παιδί, παππού, γιαγιά, αδερφό, αδερφή κτλ.) λαμβάνοντας υπόψη το εισόδημα των φιλοξενούμενων μελών όπως αυτά αναφέρονται στη φορολογική δήλωση του υπόχρεου.

  Τοvima.gr καταγράφει σε πίνακες τα τελικά εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του κοινωνικού μερίσματος για οικογένειες με φιλοξενούμενα μέλη καθώς και για μονογονεϊκές οικογένειες και για διαζευγμένους που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk