• Αναζήτηση
 • Ξεκινά η έρευνα για τα «ελληνικά» Paradise Papers

  Σε τροχιά έρευνας για τα «Έγγραφα του Παραδείσου», τα αποκαλούμενα ως Paradise Papers, κινείται πλέον η Οικονομική Εισαγγελία_ πληροφορία που αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής».

  Σε τροχιά έρευνας για τα «Έγγραφα του Παραδείσου», τα αποκαλούμενα ως Paradise Papers, κινείται πλέον η Οικονομική Εισαγγελία, πληροφορία που αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής».

  Την εντολή για την προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη δώσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Μαριάννα Ψαρουδάκη, στην προσπάθεια να εντοπισθούν οι ελληνικές περιπτώσεις φοροαποφυγής, ενίοτε με off shore ελληνικών συμφερόντων, στα όρια της νομιμότητας.

  Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, περισσότερα από 6.000 (από τα συνολικά 6,5 εκατομμύρια έγγραφα της διαρροής) είναι σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα, εμπεριέχοντας 130 ονόματα και 252 διευθύνσεις στην ημεδαπή. Προέρχονται από δικαιοδοσίες όπως η Μάλτα, η Αρούμπα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Κουκ, η Ντομίνικα, η Λαμπουάν, οι Νήσοι Μάρσαλ, το νησί Νέβις και η Αγία Λουκία.

  Το πρώτο βήμα στο πλαίσιο της έρευνας, θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους, με την κυρία Ψαρουδάκη να προκρίνει τη συνδυαστική εξέταση και με τις άλλες περιβόητες λίστες που διαθέτει η Οικονομική Εισαγγελία και αφορούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ενίοτε και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk