• Αναζήτηση
 • Δεν θα κληθεί Μητσοτάκης – Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens

  Αίτημα να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο συνήγορος του Γ. Σκαρπελη, Γιάννης Μαντζουράνης.

  Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την κλήση και εξέταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, κρίνοντας ότι «από την κατάθεση της κύριας Τσακάλου δεν προκύπτει ότι η εξέταση τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ούτε στην αποδόμηση τους».

  Το σχετικό αίτημα για την κλήτευσή τους ως μάρτυτες στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο συνήγορος του Γ. Σκαρπελη, Γιάννης Μαντζουράνης.

  Σύμφωνα με τον δικηγόρο τα δύο πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να εξεταστούν για τα δώρα που φέρονται να δέχθηκαν από τον πρώην ισχυρό άντρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ παράλληλα ζήτησε να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με την πρώην γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου.

  «Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία» είπε ο συνήγορος.

  Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος υποστηρίζοντας ότι οι δυο μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την κατηγορία και πως τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύουν απλά την γενικότερη στάση της SIEMENS σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου.

  Το δικαστήριο αφού διασκέφτηκε απέρριψε το αίτημα.

  Κοινωνία