• Αναζήτηση
 • Επίθεση χρυσαυγιτών σε δύο γυναίκες που προσέρχονταν στη δίκη

  Επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

  Επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

  Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλλεϋ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στο Εφετείο όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άνδρες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.

  Αν και οι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, εντούτοις η αντίδραση του δεν ήταν γρήγορη, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οι γυναίκες. Η μια δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα.

  Σε αυτή τη φάση βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο ενώ έχουν ήδη γίνει πολλές προσαγωγές προς αναγνώριση των δραστών από τις δύο γυναίκες.

  Τα φυλλάδια που πετούσαν οι δράστες είχαν την ταυτότητα της Χρυσής Αυγής, και καλούσαν σε συγκέντρωση μνήμης για τους εκλιπόντες – μελη της κόμματος Καπελώνη – Φουντούλη το απογευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου.

  Ως προς το δια ταύτα της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Νοεμβρίου, αφού έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από οπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

  Ελεύθεροι οι χρυσαυγίτες για την επίθεση σε δύο γυναίκες

  Ελεύθερα αφέθηκαν τα 25 μέλη της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαχθέντες δεν αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.

  Από τα 25 άτομα που είχαν προσαχθεί, τα 23 ήταν άνδρες και τα 2 γυναίκες.

  Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΣΥ

  Την επίθεση που δέχθηκαν από χρυσαυγίτες δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

  «Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

  Ενώ συνεχίζει: «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που αναφέρει πως «μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης».

  «Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης» συνεχίζει η ανακοίνωση.

  «Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί. Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί», καταλήγει.

  Καταδικάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

  «Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

  Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου.

  Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

  Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.
  Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου».

  Ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης για την επίθεση

  «Ακόμα και την ημέρα που η Χρυσή Αυγή καλεί να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών της, τα μέλη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βιαιοπραγούν απροκάλυπτα και δημόσια, ακόμη και εναντίον δικηγόρου που προσέρχεται να παρακολουθήσει τη δίκη της Χ.Α. λίγα μέτρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

  »Δεν πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που δέχεται επίθεση από Χρυσαυγίτες την ώρα που προσέρχεται στη δίκη. Θυμίζω ότι από την πρώτη ημέρα (20/4/2015) δύο μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση δολοφονίας Φύσσα κατέληξαν στο νοσοκομείο αντί για το δικαστήριο.

  »Η Ευγενία Κουνιάκη δεν χτυπήθηκε τυχαία. Είναι γνωστά αντιφασίστρια δικηγόρος, δραστηριοποιούμενη από χρόνια ως συνήγορος πολιτικής αγωγής θυμάτων ρατσιστικής και ναζιστικής βίας, με προεξάρχοντα τα περιστατικά στον Αγιο Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για αυτό. Αυτό είναι το μήνυμα της Χ.Α. λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων πρώην μελών της. Το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αντέχει να κρύβεται για πολύ πίσω από τη συσκευασία του νόμιμου πολιτικού κόμματος.

  »Για μία ακόμα φορά προβάλλει εύλογα η απαίτηση στους κρατικούς θεσμούς για την τιμωρία των δραστών και για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης και την προστασία της κοινωνίας από τους ναζιστές τραμπούκους.

  »Δεν τους φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα δικαστήρια, για να καταλήξουν εκεί που τους αξίζει».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk