• Αναζήτηση
 • Αυλαία στη δίκη του Ακη – Δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων

  Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

  Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

  Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

  Δημεύθηκε η περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου , λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

  Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντεναουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

  Η έκκληση της Σταμάτη και το επεισόδιο

  Η Βίκυ Σταμάτη απευθύνθηκε στο δικαστηριο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «να με αφήσετε έστω υπό φύλαξη να είμαι με το παιδί μου», είπε μη επιθυμώντας να γυρίσει στη φυλακη. Η έδρα τόνισε ότι έχει λυθεί η συνεδρίαση προκαλώντας τη μήνιν του Τσοχατζόπουλου: «προκατειλημμένο το δικαστήριο, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες… «

  Η συνεδρίαση έληξε πάντως επεισοδιακά, όταν παρενέβη ο συνήγορος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος επί της αποφάσεως: «η αυστηρότητα δεν είναι απόδειξη ορθής κρίσης», εκτίμησε. Οι δικαστές αντέδρασαν, με κορυφαία μία σύνεδρο που ζήτησε η ατάκα του δικηγόρου να γραφεί στα πρακτικά.  Η φράση της πυροδότησε την ακόμη πιο έντονη αντίδραση του. «Μου θυμίζετε τον Καλούση», είπε, παραλληλίζοντας το συμβάν με τη συμπεριφορά του γνωστού από τη δράση του στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστή. Το επεισόδιο έληξε αφού ο συνήγορος ανακάλεσε.

  Στη Χαλκίδα ο Ακης

  Αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανότατα εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη ενώ απόψε θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk