• Αναζήτηση
 • Πρώην αστυνομικός στην 25μελή συμμορία που έκλεβε επιβάτες στο Μετρό

  Ενας πρώην αστυνομικός που είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με νυχτερινά κέντρα της Αθήνας εμφανίζεται σαν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της μεγάλης σπειράς - με τη συμμετοχή περίπου 25 ατόμων, κυρίως Αλβανικής καταγωγής - που προχωρούσαν τον τελευταίο χρόνο σε εκατοντάδες κλοπές πορτοφολιών κι άλλων αντικειμένων από επιβάτες του Μετρό του ΗΣΑΠ αλλά και από πεζούς.

  Ενας πρώην αστυνομικός που είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με νυχτερινά κέντρα της Αθήνας εμφανίζεται σαν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της μεγάλης σπειράς – με τη συμμετοχή περίπου 25 ατόμων, κυρίως Αλβανικής καταγωγής – που προχωρούσαν τον τελευταίο χρόνο σε εκατοντάδες κλοπές πορτοφολιών κι άλλων αντικειμένων από επιβάτες του Μετρό του ΗΣΑΠ αλλά και από πεζούς.

  Πρόκειται για τη μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται καταγραφές από συνομιλίες σε κινητά τηλέφωνα μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάμωσης όπως και υλικό από κάμερες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν εντοπισθεί και κρησφύγετα οπου μεταφέρονταν τα κλοπιμαια.

  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μία «σημαντική, συνολική έρευνα που καταδεικνύει την οργανωμένη δράση κλεφτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο δεκάδες αποσπασματικές συλλήψεις δραστών για μία – δύο κλοπές οι οποίοι δεν προφυλακίζονταν και επανέρχονταν στην εγκληματική δραση. Επιπλέον διαπιστώθηκε η ύπαρξη ατόμων που είχαν οργανωτικό ρόλο στις κλοπές σε Μετρό, λεωφορεία κλπ».

  Κοινωνία