• Αναζήτηση
 • Η Κίνα θα δαπανήσει 1,1 τρισ. δολάρια για την αγορά 7.000 αεροσκαφών

  Ισως η Κίνα να μην καταφέρει να εξελιχθεί σε κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες, τον κλάδο των αερομεταφορών πάντως θα τον ευεργετήσει τα μάλα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ισως η Κίνα να μην καταφέρει να εξελιχθεί σε κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες, τον κλάδο των αερομεταφορών πάντως θα τον ευεργετήσει τα μάλα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διενήργησαν ειδικοί μελλοντολόγοι της Boeing, οι οποίοι προέβλεψαν εκτίναξη της ζήτησης για αεροσκάφη από τις κινεζικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες είναι διατεθειμένες να δαπανήσουν περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια την επόμενη 20ετία για να προμηθευθούν 7.000 και πλέον αεροσκάφη.
  Η Boeing αναθεώρησε επί το αισιοδοξότερο (για αυτήν και για τη μεγάλη ανταγωνίστριά της Airbus) παλαιότερη έρευνά της στην οποία προέβλεπε ότι ως το έτος 2036 οι κινεζικοί αερομεταφορείς θα χρειάζονταν 6.810 νέα αεροσκάφη για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του επιβατικού κοινού.
  Τώρα ο αμερικανικός αεροδιαστημικός όμιλος θεωρεί ότι οι ανάγκες για αεροσκάφη θα είναι αυξημένες κατά 6,3% συγκριτικά με την αρχική πρόβλεψη και ότι οι κινεζικές εταιρείες θα χρειαστούν για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο 7.240 αεροσκάφη συνολικής αξίας 1,1 τρισ. δολαρίων.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk