• Αναζήτηση
 • Η PSA/Peugeot-Citroen απορρίπτει τις αιτιάσεις για παραποίηση εκπομπών ρύπων

  Ο γαλλικός όμιλος διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για την ύπαρξη λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητά της.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  O γαλλικός όμιλος με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που αναφέρει ότι οι αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες εντόπισαν ύποπτο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων το οποίο έχει τοποθετηθεί σε δύο εκατομμύρια αυτοκίνητά της.

  Εκπρόσωπος της PSA/Peugeot-Citroen, απαντώντας στο επίμαχο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γαλλικού ομίλου το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών, ανέφερε ότι ο γαλλικός όμιλος αρνείται την παρουσία οποιουδήποτε μη νόμιμου λογισμικού στους κινητήρες της.

  Παράλληλα σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον γαλλικό όμιλο υπογραμμίζεται ότι η PSA/Peugeot-Citroen είναι οι μοναδικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν δεσμευτεί να δημοσιοποιούν μεγέθη διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης ενώ το ίδιο θα πράξουν έως το τέλος της χρονιάς σε ό,τι αφορά τις τιμές οξειδίου του αζώτου.

  Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η στρατηγική εξέλιξης κινητήρων από τις PSA/Peugeot-Citroen έγκειται στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων οξειδίων του αζώτου σε διαδρομές εντός πόλης και στη διασφάλιση ότι θα υπάρχουν ισορροπημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου κατά τις διαδρομές σε αυτοκινητοδρόμους.

  To επίμαχο δημοσίευμα της Le Monde επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του ομίλου που έχει περιέλθει στις αρμόδιες κρατικές αρχές και το οποίο αναφέρεται σε πρακτικά εταιρικών συναντήσεων, όπου έχει τεθεί ζήτημα «επαναρύθμισης λογισμικού του κινητήρα ούτως ώστε η παρουσία του να καθίσταται λιγότερο εμφανής».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk