Τι συστήνει η UBS για τις τράπεζες

Σύσταση «αγοράς» με τιμή στόχο τα 2,55 ευρω για την μετοχή της Alpha Bank, διατηρεί η UBS, ενώ «ουδέτερη θέση» συστήνει για τους τίτλους

Σύσταση «αγοράς» με τιμή στόχο τα 2,55 ευρω για την μετοχή της Alpha Bank, διατηρεί η UBS, ενώ «ουδέτερη θέση» συστήνει για τους τίτλους των Πειραιώς και Eurobank με τιμές-στόχους τα 5,32 ευρώ και τα 1,13 ευρώ αντίστοιχα.

Ο περιορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ ως το 2019 αποτελεί κλειδί για την πορεία των ελληνικών τραπεζών και τη μείωση του κόστους κεφαλαίου τους.

Όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα, η διαδικασία φαίνεται περισσότερο δαπανηρή, αφού η αύξηση των προβλέψεων οδηγεί σε υποβάθμιση των κερδών, παρά τη σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναμένονται πάντως υψηλότερες διαγραφές και αυξημένες προβλέψεις ως το 2019, καθώς οι τράπεζες αγωνίζονται για να επιτύχουν τους στόχους σχετικά με τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία βάσει των μοντέλων της UBS θα μπορούσαν να μειωθούν ως τότε (2019) περισσότερο από 40% κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk