Τα e-ασφάλιστρα ενισχύουν τα μεγέθη της ολλανδικής ACHMEA

Η στόχευση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου και οι διαρκείς επενδύσεις

Η στόχευση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου και οι διαρκείς επενδύσεις στην καινοτομία αποδίδουν καρπούς για την ολλανδική ασφαλιστική ACHMEA, θυγατρική της Interamerican.
To πρώτο εξάμηνο του 2017 ο όμιλος εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 223 εκατ. ευρώ και καθαρό αποτέλεσμα 171 εκατ. ευρώ.
Η κερδοφορία αποδίδεται, κυρίως, στα σταθερά αποτελέσματα των γενικών ασφαλίσεων (105 εκατ.), παρά τις υψηλότερες αποζημιώσεις, και των ασφαλίσεων σύνταξης και ζωής (102 εκατ.) στις Κάτω Χώρες.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης φερεγγυότητας (Solvency II, δείκτης μερικού εσωτερικού μοντέλου) βελτιώθηκε σε 185% από 181% κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, κατεγράφη διαρθρωτική μείωση κόστους, ύψους 8%, σε επίπεδο ομίλου, μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες στην οργάνωση εξυπηρέτησης του κλάδου συντάξεων και ζωής και συνεχίστηκαν οι υψηλές επενδύσεις στις διαδικτυακές και καινοτόμους υπηρεσίες προς τους πελάτες.
Oπως επισημαίνει ο κ. Willem van Duin, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, «με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ενισχύεται η πεποίθηση ότι η ACHMEA βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της, που είναι η περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, η βελτίωση των αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης. Κατέχοντας ηγετική θέση στις υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου, πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου δίνουν τον τόνο, υλοποιώντας την αρχή να παρέχουν στον ασφαλιστικό κλάδο αυτά που χρειάζεται η αγορά, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην καινοτομία».


Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ACHMEA κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, φθάνοντας συνολικά τα 16,947 δισ. ευρώ, με αύξηση του χαρτοφυλακίου πελατών στις γενικές ασφαλίσεις και στον κλάδο υγείας.
Το μετοχικό κεφάλαιο της ACHMEA αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 117 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των καθαρών κερδών, φθάνοντας τα 9,899 δισ. ευρώ.
Διεθνώς, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα από τη δραστηριοποίηση στην Τουρκία, στη Σλοβακία, στην Ελλάδα με την Interamerican, στην Ιρλανδία και στην Αυστραλία, έφθασαν τα 615 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.


«Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας για τη χρήση του Διαδικτύου οδήγησε, κυρίως, σε αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων στις θυγατρικές εκτός Κάτω Χωρών, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν σταθερά, παρά τις συνεχιζόμενες επενδυτικές δαπάνες» υποστηρίζει η ACHMEA.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk