Σε επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα το πρωί αναμένεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής

Στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τελικά αναμένεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» που «πέρασε» από συνεχείς διαβουλεύσεις και επεξεργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να το παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

Στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να πάρει το δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είχε αναφέρει το Βήμα στις 13 Ιουνίου το νομοσχέδιο κατά πληροφορίες αναμένονταν να συζητηθεί στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε περάσει από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και στη συνέχεια επέστρεψε στο υπουργείο για μερικές ακόμα διορθώσεις και ακολούθως θα πήγαινε σ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο αναμένονταν.

Υπενθυμίζεται ότι άρθρα του νομοσχεδίου είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από ακτοπλόους, φορείς του θαλάσσιου τουρισμού, συνδικαλιστικούς εκπροσώπους λιμενικών κ.α.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαβούλευση, στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε ξεκινήσει η διαδικασία των τελικών παρατηρήσεων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες με βάση τα σχόλια που άφησαν φορείς και ιδιώτες σε άρθρα του νομοσχεδίου ενώ έγιναν και συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Στο σημείωμά του στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Διαβούλευσης ο κ. Κουρουμπλής είχε αναφέρει «τα εκατοντάδες σχόλια που υποβλήθηκαν στις δεκατρείς ημέρες που διήρκησε η δημόσια διαβούλευση – πάνω από 800 – , αλλά και η μακρά προδιαβούλευση που προηγήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον κάθε σύγχρονου, ενεργού πολίτη για τα κοινά. Επίσης, η ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων θεσμικών φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών στη συνδιαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου, καταδεικνύει την ανάγκη που νιώθει ο καθένας μας, για τη βελτίωση θεμελιωδών θεσμών του κράτους. Οι πολύτιμες προτάσεις, τα χρήσιμα σχόλια και οι νέες ιδέες, θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι διατάξεις του σχεδίου νόμου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk