«Ασπίδα» σε αδήλωτη-απλήρωτη εργασία στο πολυνομοσχέδιο

Πλέγμα ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης, αλλά και της απλήρωτης εργασίας, περιέχει το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και παρουσίασε στο ΚΥΣΚΟΙΠ η Εφη Αχτσιόγλου. Ειδικές διατάξεις και για την προστασία ευπαθών ομάδων, αλλά και ασφαλιστικές βελτιώσεις. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η πληρέστερη νομική οχύρωση τυπικά αναγνωρισμένων εργασιακών δικαιωμάτων με στόχο την έμπρακτη εφαρμογή τους, τόνισε η υπουργός.

Πλέγμα ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης, αλλά και της απλήρωτης εργασίας, φαινόμενα που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, περιέχει το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και παρουσίασε αναλυτικά στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π) η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Ειδικές διατάξεις και για την προστασία συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων, αλλά και ασφαλιστικές βελτιώσεις.

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας το πολυνομοσχέδιο στο ΚΥΣΚΟΙΠ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε ότι για πρώτη φορά εισάγει σειρά εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που δεν αποτελούν μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά ρυθμίσεις που απαντούν σε πάγια αιτήματα της κοινωνίας, ανοίγοντας χώρο για την προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

Βασικά χαρακτηριστικά του Πολυνομοσχεδίου είναι η υποστήριξη των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και η πληρέστερη νομική οχύρωση τυπικά αναγνωρισμένων εργασιακών δικαιωμάτων με στόχο την έμπρακτη εφαρμογή τους, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk