ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

3 μεσαίου μεγέθους πατάτες

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 – 2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια

4 αβγά

1/4 φλ. γραβιέρα, τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες αλατίζοντάς τες ελαφρά. Ανακατεύουμε συχνά ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαγειρευτούν, για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι δημιουργούμε χώρο στη μέση και σπάμε εκεί τα αβγά. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά και να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.