Γυμνασμένη, με ατσάλινους, αστραφτερούς μύες και ύφος «μη μου κολλάς γιατί την πάτησες», η Αντζελίνα Τζολί εν έτει 2001 έγινε το πρόσωπο της ημέρας, όχι μόνο στο Χόλιγουντ αλλά σε κάθε γωνιά της Αμερικής. Οπου δηλαδή προβαλλόταν η ταινία του Σάιμον Σουέστ «Lara Croft: Tomb Raider» που στηρίχθηκε στο δημοφιλές βιντεογκέιμ και πολύ σύντομα βρέθηκε στην κορυφαία θέση του αμερικανικού box office εκείνων των ημερών. Σε μόλις τρεις ημέρες είχε καλύψει το μισό, περίπου, κόστος παραγωγής της και στο μέλλον επρόκειτο να αγγίξει τα 275 εκατ. δολάρια σε έσοδα! Λόγος για τον οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις το 2003, η Τζολί επανέλαβε τον ρόλο της Lara στο «Lara Croft – Tomb Raider: Το λίκνο της ζωής» του Γιαν Ντε Μποντ.
Ολα αυτά τότε. Σήμερα η Λάρα Κροφτ, η ατίθαση κόρη του εκκεντρικού εξερευνητή ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν εκείνη ήταν ακόμη στην εφηβεία, επανέρχεται στη δράση με διαφορετικό πρόσωπο. Στην ταινία «Tomb Raider», που είναι προγραμματισμένη για να βγει στις αίθουσες την άνοιξη του 2018, πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Οσκαρ για το «Κορίτσι από τη Δανία» σουηδή ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ, μια ομολογουμένως έξυπνη επιλογή για αντικατάσταση της Τζολί.
Στην ταινία «Tomb Raider» που σκηνοθέτησε ο Ρορ Ούθαγκ («The wave») θα δούμε την ιστορία της αποφασιστικής Λάρα Κροφτ λίγο προτού γίνει μια παγκόσμια ηρωίδα: στα 21 της, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της και ενώ περνά τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατό της, ως ταχυμεταφορέας, η Λάρα αποφασίζει να χαράξει τη δική της πορεία: αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του. Θέλοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και να προχωρήσει στη ζωή της, επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του, η Λάρα θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει τον θάνατό του.
Το μυστικό φαίνεται ότι κρύβεται σε έναν τύμβο που βρίσκεται σε ένα νησί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Μόνο που η μετάβαση στο νησί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, όπως όλη η αποστολή. Το διακύβευμα για τη Λάρα είναι τεράστιο, καθώς με μοναδικό όπλο το μυαλό, την τυφλή πίστη και ένα ατίθασο πνεύμα θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο. Αν καταφέρει να επιζήσει από την επικίνδυνη αυτή περιπέτεια, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του tomb raider.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται ήδη στη Νότια Αφρική και στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ούθαγκ και σε παραγωγή του βραβευμένου με Οσκαρ Γκρέιαμ Κινγκ («Ο πληροφοριοδότης»). Μάλιστα, η έναρξη των γυρισμάτων συνέπεσε με την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του δημοφιλούς βιντεογκέιμ από τις Square Enix, Crystal Dynamics και Eidos Montreal.
Δίπλα στη Βικάντερ βρίσκουμε τους Ντόμινικ Γουέστ («300»), Γουόλτον Γκόγκινς («Μισητοί οκτώ») και Ντάνιελ Γου («Into the Badlands» του AMC), ενώ το σενάριο υπογράφει η Τζενίβα Ρόμπερτσον-Ντουόρετ. Θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μάθουμε πώς αντιμετωπίζει η Αλίσια Βικάντερ μια ηρωίδα για την οποία η πρώτη διδάξασα είχε πει: «Μου μοιάζει κάπως, αλλά είναι κυρία, κάτι που δεν είμαι εγώ, ούτε και είχα ποτέ τέτοια εμπειρία». Οπως και να έχει, η νέα ταινία «Tomb Raider» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου 2018 σε 2D και 3D (στην Ελλάδα από την Tanweer).

HeliosPlus