Μικρή μείωση κατέγραψε το γερμανικό δημόσιο χρέος το 2016

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,8% πέρυσι, με την κυβέρνηση να βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά το στόχο για μείωση του χρέους κάτω από το 60% του ΑΕΠ έως το 2020. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το χρέος στο 59,5% του AΕΠ έως το 2020, τρία χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη και η απασχόληση-ρεκόρ της επιτρέπουν να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για το χρέος ταχύτερα.

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,8% πέρυσι, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, με την κυβέρνηση να βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά το στόχο για μείωση του χρέους κάτω από το 60% του ΑΕΠ έως το 2020.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εκτιμά πως το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε στο 68,2% πέρυσι από το 71,2% το 2015. Το συνολικό χρέος ανήλθε στα τέλη του 2016 στα 2,006 τρισεκ. ευρώ.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το δημόσιο χρέος στο 59,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2020, τρία χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς η ισχυρή ανάπτυξη και η απασχόληση-ρεκόρ της επιτρέπουν να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για το χρέος ταχύτερα.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% ή τουλάχιστον τα κράτη-μέλη να κινούνται προς το επίπεδο αυτό.

Οι κανόνες αυτές παραβιάστηκαν για χρόνια από τη Γερμανία και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk