Λάθη σε κλήσεις παράνομης στάθμευσης πληρώνει ο Δ. Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων έχει στις αποθήκες του χιλιάδες απλήρωτες κλήσεις που έχουν κοπεί τις τελευταίες δεκαετίες και τα χρέη φτάνουν ως και τα 300 εκατομμύρια. Ωστόσο, κάποιοι πολίτες καταφέρνουν να πάρουν χρήματα πίσω!

Ο Δήμος Αθηναίων έχει στις αποθήκες του χιλιάδες απλήρωτες κλήσεις που έχουν κοπεί τις τελευταίες δεκαετίες. Τα χρέη φτάνουν ως και τα 300 εκατομμύρια και πλέον έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, κάποιοι πολίτες καταφέρνουν να πάρουν χρήματα πίσω!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το χάος που επικρατεί στους χώρους όπου φυλάσσονται τα αρχεία με τις κλήσεις σε συνδυασμό με τα λάθη των δημοτικών αστυνομικών που «έκοψαν» τις κλήσεις οδηγούν σε επιστροφές χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πολλές κλήσεις δεν είναι δυνατό να εντοπιστούν και άρα να επιβεβαιωθεί από την μεριά του δήμου ότι υπήρξε παράβαση, ενώ τα λάθη που υπάρχουν σε όσες εντοπίζονται τις ακυρώνουν στην πράξη.

Χαρακτηριστικά είναι παραδείγματα, όπως εκείνο ενός πολίτη που έλαβε συνολικά 155 κλήσεις για τα τρία αυτοκίνητά του, αλλά ο Δήμος δεν μπόρεσε να βρει περισσότερες από 15 και έτσι τα χρήματα που αναγκάστηκε να πληρώσει ήταν τελικά πολύ λιγότερα από εκείνα που εμφανίζονταν.

Παράλληλα, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και ποσά που είχαν ήδη κατασχεθεί καθώς υπήρχε θέμα… χρώματος.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις όπου το χρώμα του αυτοκινήτου που αναγράφει ο δημοτικός αστυνομικός στην κλήση δεν ταιριάζει με εκείνο που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έτσι αναγκαστικά η κλήση ακυρώνεται.

Όπως αποδεικνύεται οι πολίτες που λόγω κλήσης του Δήμου βλέπουν να κατάσχονται ποσά από τους λογαριασμούς του είναι καλό να ζητούν άμεσα τα παραστατικά που να βεβαιώνουν την παράβαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk