Β. Σταμάτη: Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άρχισε να απολογείται την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άρχισε να απολογείται την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, ακόμη και δάκρυα κάποιες στιγμές, δήλωσε ότι είναι αθώα, υποστηρίζοντας ότι η ιδιότητα της συζύγου του πρώην υπουργού την καθιστά κατηγορούμενη.
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος», είπε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κάνοντας λόγο για το «μεγαλείο ψυχής» του συζύγου της.
«Ακόμα και σήμερα αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δεν θα σας πει κακή κουβέντα!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Δίνω το «παρών» ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία», πρόσθεσε.
Σε σχέση με το επίδικο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Βίκυ Σταμάτη ανέφερε ότι η απόφαση του να περιέλθει στην κατοχή της ανήκει αποκλειστικά στον Τσοχατζόπουλο.
«Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα, από τη στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην «Καθημερινή» μια τεράστια φωτογραφία και αναφορά για σκάνδαλο (…). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων. Δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή πάνω του, ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε», είπε.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε επίσης σε πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος – όπως είπε – της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα.
«Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν, αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν οτι αδυνατούν… Οταν τον ρώτησα γιατί έφθασες σε αυτό το σημείο, μου είπε «γιατί τα έδωσα όλα». Και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα».
Η απολογία της Βίκυς Σταμάτη διήρκησε μόνον μία ώρα και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση. Η ατμόσφαιρα φορτίσθηκε μάλιστα, όταν το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της να απολογηθεί την προσεχή εβδομάδα, με αιτιολογία ότι έπρεπε να παραλάβει τον γιο της από το σχολείο.
«Μετά την άρνηση σας, παρακάλεσα τον αδελφό μου να φύγει από την δουλειά του και να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εμένα μου έχετε επιδείξει, κυρία πρόεδρε, τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μια αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk