Αρχίζει τον Απρίλιο το 2ο CodingBootcamp για ανέργους

Με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου και να ολοκληρώνονται στις 4 Απριλίου 2017, το 2ο Coding Bootcamp είναι πλέον γεγονός.

Με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου και να ολοκληρώνονται στις 4 Απριλίου 2017, το 2ο Coding Bootcamp είναι πλέον γεγονός.

Πενήντα νέοι θα επανιδεικευτούν σε γλώσσες πληροφορικής, θα πιστοποιηθούν και στη συνέχεια θα προσληφθούν σε κορυφαίες εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα.

Το 2ο Coding Bootcamp με 100% Εγγυημένη Απασχόληση, είναι μία δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από τη CEPIS και τη HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσα από εντατική εκπαίδευση 500 ωρών σε 14 εβδομάδων (Απρίλιος – Ιούλιος 2017), 50 συμμετέχοντες θα επανειδικευτούν ειδικότερα στον Προγραμματισμό (25 σε Java και 25 σε C#/.NET), θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα προσληφθούν άμεσα σε σχετικές θέσεις εργασίας.
Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του 1ου Coding Bootcamp, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2017. Συνολικά 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.), επανειδικεύτηκαν σε 14 εβδομάδες (500 ώρες εκπαίδευσης) στις γλώσσες προγραμματισμού Java και C#/.NET.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πιστοποίηση των γνώσεών τους προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων από τις 20 κορυφαίες συμμετέχουσες εταιρίες σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα €1.300!
Τι Είπαν οι Εταιρίες που συμμετείχαν στο 1o Coding Bootcamp: Το 90% θα ξανασυμμετείχε, το 92% είναι ικανοποιημένο με τους υποψήφιους που επέλεξε και το 99% επαινεί την ποιότητα του προγράμματος!
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους εκτός εργασίας και χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο στην Πληροφορική, που θέλουν να επανειδικευτούν στον Προγραμματισμό και να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους σε ένα επάγγελμα με υψηλές αμοιβές και προοπτικές.

Από το σύνολο των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση, θα επιλεγούν οι 50 καλύτεροι, κατόπιν της αξιολόγησής τους από ομάδα ειδικών, ενώ οι γνώσεις προγραμματισμού δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Η αντιστοίχιση των 50 επιλεγμένων υποψηφίων με τις συμμετέχουσες εταιρίες ολοκληρώνεται εντός των πρώτων εκπαιδευτικών εβδομάδων.
Στο 2ο Coding Bootcamp θα διδάξουν επιφανείς ακαδημαϊκοί, με πληθώρα διεθνών διακρίσεων στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και έμπειρα στελέχη του κλάδου. Το πρόγραμμα συνδυάζει εντατική εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση, εξασφαλίζοντας ότι οι εκπαιδευόμενοι καλλιεργούν επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ικανότητα διοίκησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ομαδικότητα και ο επιχειρηματικός τρόπος σκέψης.

Το κόστος του προγράμματος είναι €1.000 για την εταιρία και €1.000 ανά εκπαιδευτικό κύκλο για τον εκπαιδευόμενο (2 εκπαιδευτικοί κύκλοι), ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους (όπως εκπαιδευτικό υλικό, υποστήριξη, πιστοποίηση, γραμματεία κλπ.) καλύπτεται από τους χορηγούς και φορείς της διοργάνωσης.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 4 Απριλίου. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.
Σε υποψηφίους με εξαιρετική επίδοση θα χορηγηθούν υποτροφίες, ενώ παρέχεται δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 210 3729070 ή να επισκεφθείτε τη σελίδα του Coding Bootcamp. Η υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Ελένη Νικολαΐδου.

Σημειώνεται ότι Coding Bootcamps πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μίας εθελοντικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Το AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) κ. Βύρων Νικολαΐδης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ο πρόεδρος της HePIS κ. Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 3.500 άτομα και 50 κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρίες και πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk