Πώς να γίνετε προγραμματιστής σε 14 εβδομάδες

Τον Απρίλιο ξεκινά το 2ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση, μία δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από τη CEPIS και τη HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τον Απρίλιο ξεκινά το 2ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση, μία δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από τη CEPIS και τη HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέσα από εντατική εκπαίδευση 500 ωρών σε 14 εβδομάδες (Απρίλιος – Ιούλιος 2017), 50 συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στον Προγραμματισμό, θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα προσληφθούν άμεσα από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε σχετικές θέσεις εργασίας.
Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του 1ου Coding Bootcamp, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2017.
Συνολικά 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.), επανειδικεύτηκαν σε 14 εβδομάδες (500 ώρες εκπαίδευσης) στις γλώσσες προγραμματισμού Java και C#/.NET.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πιστοποίηση των γνώσεών τους προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων από τις 20 κορυφαίες συμμετέχουσες εταιρίες σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1.300 ευρώ.
Σύμφωνα με μια μίνι έρευνα που έγινε στις εταιρείες που συμμετείχαν στο 1o Coding Bootcamp, το 90% δήλωσε ότι θα ξανασυμμετείχε, το 92% είναι ικανοποιημένο με τους υποψήφιους που επέλεξε και το 99% επαινεί την ποιότητα του προγράμματος.
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους εκτός εργασίας και χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο στην Πληροφορική, που θέλουν να επανειδικευτούν στον Προγραμματισμό και να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους σε ένα επάγγελμα με υψηλές αμοιβές και προοπτικές. Από το σύνολο των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση, θα επιλεγούν οι 50 καλύτεροι, κατόπιν της αξιολόγησής τους από ομάδα ειδικών, ενώ οι γνώσεις προγραμματισμού δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Η αντιστοίχιση των 50 επιλεγμένων υποψηφίων με τις συμμετέχουσες εταιρίες ολοκληρώνεται εντός των πρώτων εκπαιδευτικών εβδομάδων.
Στο 2ο Coding Bootcamp θα διδάξουν επιφανείς ακαδημαϊκοί, με πληθώρα διεθνών διακρίσεων στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και έμπειρα στελέχη του κλάδου. Το πρόγραμμα συνδυάζει εντατική εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση, εξασφαλίζοντας ότι οι εκπαιδευόμενοι καλλιεργούν επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ικανότητα διοίκησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ομαδικότητα και ο επιχειρηματικός τρόπος σκέψης.
Το κόστος του προγράμματος είναι €1.000 για την εταιρία και €1.000 ανά εκπαιδευτικό κύκλο για τον εκπαιδευόμενο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους (όπως εκπαιδευτικό υλικό, υποστήριξη, πιστοποίηση, γραμματεία κλπ.) καλύπτεται από τους χορηγούς και φορείς της διοργάνωσης.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 4 Απριλίου. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.
Σε υποψηφίους με εξαιρετική επίδοση θα χορηγηθούν υποτροφίες, ενώ παρέχεται δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk