Το παρατεταμένο χειροκρότημα του (συσπειρωμένου όσο ποτέ εφέτος) κόσμου του Ολυμπιακού την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης», τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του αγώνα με την Μπεσίκτας (1-1), ήταν το ωραιότερο δώρο για παίκτες και τεχνική ηγεσία.
Παρά το φθηνό γκολ της ισοφάρισης (από νέο τραγικό λάθος του Λεάλι που το είχε ξανακάνει στους ομίλους κόντρα στην αδύναμη Αστάνα, τότε όμως η ομάδα του το είχε καλύψει βάζοντας 4 γκολ), ο κόσμος συμμετείχε ενεργά στο πάρτι γενεθλίων του συλλόγου (ξημέρωνε Παρασκευή 10 Μαρτίου) πολύ απλά γιατί ύστερα από πολύ καιρό έβλεπε και πάλι ορθολογικό ποδόσφαιρο.
Οχι «καμινάδες» και καμιά τριανταριά γεμίσματα, και όλα αυτά μάλιστα όχι κόντρα σε άγνωστα χωριά της Τουρκίας (Οσμάνλισπορτ) αλλά κόντρα σε μια πιο ποιοτική –και τρεις φορές πιο ακριβή –ομάδα (Μπεσίκτας) προερχόμενη από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.
Το πιο ζεστό χειροκρότημα εισέπραξε δικαίως ο Εστεμπάν Καμπιάσο που εκφράζει αυτή τη στιγμή όσο κανένας άλλος το έμβλημα του συλλόγου (Αιώνιος Εφηβος), δείχνοντας ότι εκτός από μεγάλη ποδοσφαιρική πάστα έχει ακόμα μεγαλύτερο ήθος που φάνηκε όταν ρωτήθηκε στην κάμερα του Cosmotesport για το αν η εξαιρετική του εμφάνιση ήταν μήνυμα με… αποδέκτες.

«Δεν πρόκειται για απάντηση σε κανέναν, γιατί όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι όποτε μπαίνω στο γήπεδο τα δίνω όλα. Η στενοχώρια τού ότι ήμουν εκτός για ενάμιση μήνα δεν περνάει. Περίμενα αρκετό διάστημα για να μπορέσω να παίξω. Λυπάμαι γιατί έπρεπε να βγω από το παιχνίδι στο 70′ αλλά αυτό ήταν συνέπεια του ότι είχα να παίξω τόσο διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι»
είπε ο Αργεντινός δείχνοντας και το ανθρώπινο (εκτός από το ποδοσφαιρικό) μεγαλείο του.
Ο υπηρεσιακός τεχνικός Βασίλης Βούζας σεμνά και ταπεινά παρουσίασε και πάλι ένα ορθολογικό σχήμα σε σχέση με την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα από την ξεροκεφαλιά του Πάουλο Μπέντο, που όσο και να φαίνεται περίεργο εάν δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις στην Τούμπα (αδειάζοντας τη διοίκηση και τους παίκτες του) θα ήταν αυτός που κοουτσάριζε και κόντρα στην τουρκική ομάδα.
Από το αποψινό (17.15 –Novasports 2) παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι πρωταθλητές θέλουν να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους στην προσπάθεια για ένα όσο το δυνατόν πιο ιδανικό φινάλε στην πιο δύσκολη (και περίεργη) σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους, πάντα επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τα λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό του καλοκαιριού δεν είχαν να κάνουν μόνο με την έλλειψη ακριβών μεταγραφών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αυτή του Καρντόσο, καθώς με τα 2.000.000 εκατ. που κοστίζει σαφώς και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει δύο πολύ πιο χρήσιμους και ουσιαστικούς παίκτες.
Η χρονική περίοδος ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου είναι πλέον μικρή (λιγότερο από δύο μήνες) και όμως ο Ολυμπιακός δείχνει σαν να είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο προσπαθώντας να φθάσει στο φινάλε μιας σεζόν στην οποία είχε τέσσερις προπονητές!Παράλληλα το ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης (αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερό της στοίχημα) είναι να μπορεί ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός στην εποχή των (και στο ποδόσφαιρο) μνημονίων να καταστεί αυτάρκης στο οικονομικό κομμάτι.
Αν το καταφέρει αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασφαλώς και θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Τουλάχιστον με τις πωλήσεις την τελευταία διετία μείωσε στο ελάχιστο δυνατό τη χασούρα ώστε να μη βρεθεί στην «τσιμπίδα» του Financial Fair Play της UEFA.
Χρειάζεται όμως πολύ πιο προσεκτικός και έγκαιρος προγραμματισμός το καλοκαίρι με τον νέο προπονητή για να διεκδικήσει τουλάχιστον με μεγαλύτερες αξιώσεις –σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου –την επιστροφή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σαφώς και έχει δυσκολέψει ο τρόπος με τον οποίο περνάει πλέον η πρωταθλήτρια από την Ελλάδα στους ομίλους, τουλάχιστον όμως να μη μένει έξω χωρίς καν να σκοράρει από ομάδες τύπου Χάποελ Μπερ Σεβά.
Η έδρα ήταν το φρούριό του όλα αυτά τα χρόνια και αυτή θέλει να διαφυλάξει πλέον ο πρωταθλητής Ελλάδος για να «κλειδώσει» μαθηματικά και τον εφετινό τίτλο.
Δεδομένου ότι και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές παίζουν μεταξύ τους, ίσως να χρειαστούν και λιγότερες από τέσσερις νίκες στα επτά εναπομείναντα παιχνίδια ενώ υπάρχει πάντα και η πρόκληση του Κυπέλλου, η ημιτελική φάση του οποίουεπιφυλάσσει δύο μεγάλα ντέρμπι και αργότερα έναν μεγάλο τελικό, αφού ήδη έχουν προκριθεί στην τετράδα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά 68 χρόνια!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ