Το τελευταίο αντίο στον πρ. αρχηγό της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κόη

Το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι και συνάδελφοι στον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέα Κόη σήμερα Παρασκευή στις 15.30, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο νεκροταφείο Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της. «Ο τ. Αρχηγός διακρίθηκε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, την προσήνεια, την βαθιά και ουσιαστική του συναδελφική αλληλεγγύη. Αυτά τα προσωπικά του χαρακτηριστικά, τα μετουσίωσε μαζί με τις διοικητικές του ικανότητες σε ένα ανθρώπινο μοντέλο διοίκησης και τον καθιέρωσε σε ένα ηγέτη αγαπητό και ιδιαιτέρως σεβαστό στο πυροσβεστικό προσωπικό».
Επιπλέον η ΕΑΠΣ σημειώνει ότι ήταν «αξιωματικός με μεγάλη επιχειρησιακή γνώση και εμπειρία, με ανοικτό μυαλό, στην διάρκεια της αρχηγίας του και προσπάθησε για θεσμικές τομές και εξωστρέφεια στον πυροσβεστικό οργανισμό».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων ΠΣ επισημαίνει ότι «αν κάποιος θελήσει να μιλήσει για τον Ανδρέα Κόη θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι χρειάζεται πολύ καιρό για να καλύψει την πολυσχιδή και ηγετική προσωπικότητά του. Για μας τους πυροσβέστες όμως ο Ανδρέας Κόης ήταν ο συνάδελφος, που δεν φοβόταν και δεν ντρεπόταν να σταθεί δίπλα μας και να πολεμήσει τη φωτιά, ήταν ο ηγέτης που δεν φειδόταν χρόνου και κατανόησης για τα καθημερινά, αλλά και τα μεγάλα μας προβλήματα. Ηταν ο τεχνοκράτης, που δεν του έλλειπαν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου μάνατζερ, αλλά και του ανθρώπου που έβλεπε μπροστά, ήταν ο προϊστάμενος, που δεν κρυβόταν πίσω από δικαιολογίες και ήταν πάντα δίκαιος και ξεκάθαροςήταν ο φίλος, έτοιμος να ακούσει και να συμβουλεύσει ακόμα κι αν αυτό που έλεγε θα δημιουργούσε στεναχώρια για τον ακροατή ή τον ίδιοήταν ο «Λεβεντάκος», όπως του άρεσε να αποκαλεί του συνομιλητές του, που για όλους είχε έναν καλό λόγο, ότι κακό κι αν του είχαν κάνει, ήταν ο μαχιμότατος Αρχηγός μας, που κάποιοι προσπάθησαν να του «φορτώσουν» την καταστροφή του 2007, λες και ήταν μόνο πυροσβεστική μάχη, αλλά αυτός δεν την αρνήθηκε αυτή τη μάχη και κατάφερε πολλά, που δεν γράφτηκαν και δεν ειπώθηκαν, όπως ότι μας κράτησε ενωμένους και δουλεύαμε χωρίς να μοιρολατρούμε».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία