Καμίνης: Οι πόλεις τα καταφέρνουν, τα κράτη όχι

Οι ευρωπαϊκές πόλεις απέδειξαν στο προσφυγικό ότι μπορούν να τολμήσουν και να τα καταφέρουν, εκεί που τα κράτη αδυνατούν, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες, στην σύνοδο των δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Περιφερειών και το δίκτυο πόλεων Eurocities

Οι ευρωπαϊκές πόλεις απέδειξαν στο προσφυγικό ότι μπορούν να τολμήσουν και να τα καταφέρουν, εκεί που τα κράτη αδυνατούν, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες, στην σύνοδο των δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Περιφερειών και το δίκτυο πόλεων Eurocities.

Η σύνοδος, είχε ως θέμα την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού στην Ευρώπη και διεξήχθη με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την συνθήκη της Ρώμης.

Συμμετείχαν είκοσι ευρωπαίοι δήμαρχοι, ο επίτροπος Ανταγωνιστικότητας και Επενδύσεων Jyrki Katainen και ο επικεφαλής της Ομάδας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Guy Verhofstadt.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών εξήρε τη συμβολή του Γιώργου Καμίνη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την διαχείριση μεγάλων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό.

«Με την αποτελεσματικότητά του, ως δήμαρχος της Αθήνας ο κ. Καμίνης, έδειξε με ποιο τρόπο μπορούν να απαντήσουν οι πόλεις στο λαϊκισμό», τόνισε ο Guy Verhofstadt, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Καμίνης άσκησε κοινωνική πολιτική, στην πιο βαθιά κρίση για την πόλη, σε έναν τομέα που η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τις αξίες της.

«Αν η Ευρώπη εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αξίες της, τότε χάνει το λόγο ύπαρξής της» είπε, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ένα πολιτικό και δημοκρατικό έργο και όχι ένα θέμα εδαφικής οντότητας».

Ακόμη, επισήμανε ότι, «οι κοινωνικοοικονομικές ανισότητες θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ε.Ε., υπονομεύοντας την πρώτιστη έννοια της αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία