Χιλιάδες «εξώδικα Σώρρα» σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες

Διαστάσεις… επιδημίας λαμβάνει το -επί της ουσίας- νέου τύπου κίνημα «Δεν Πληρώνω». Χιλιάδες «εξώδικα Σώρρα» στέλνονται σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και τη ΔΕΗ από πολίτες που ζητούν τον συμψηφισμό των χρεών τους με το περίφημο ομόλογο Σώρρα…

Διαστάσεις… επιδημίας λαμβάνει το -επί της ουσίας- νέου τύπου κίνημα «Δεν Πληρώνω». Χιλιάδες «εξώδικα Σώρρα» στέλνονται σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και τη ΔΕΗ από πολίτες που ζητούν τον συμψηφισμό των χρεών τους με το περίφημο ομόλογο Σώρρα.

Σύμφωνα με το Capital.gr, ήδη πάνω από 6.000 «εξώδικα Σώρρα» έχουν σταλεί στις εφορίες και πάνω από 1.000 στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες και τη ΔΕΗ. Η διόγκωση του φαινομένου ανησυχεί τις αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που στέλνουν εξώδικα βρίσκονται και μεγαλοεπιχειρηματίες, που προφανώς εμπαίζουν τις αρχές.

Κατά το ρεπορτάζ, εξώδικα τέτοιου τύπου έχουν στείλει:

  • Γνωστός προμηθευτής ΜΜΕ σε τράπεζα.
  • Ναυτιλιακή που χρωστά 19,5 εκατομμύρια.
  • Αλυσίδα οπτικών ειδών που χρωστά 2,5 εκατομμύρια.
  • Αλυσίδα εστίασης που χρωστά 1 εκατομμύριο.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τις αρχές να ξεκινήσουν ενδελεχή φορολογικό έλεγχο που μπορεί σε περίπτωση δόλιας αποφυγής πληρωμής χρεών να φτάσει μέχρι και την κατάσχεση ή και την ποινική δίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις πως πρόκειται για δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk